torsdag den 25. oktober 2012

Laks i snøre serveret med spidskålsalat med urter,mandarin og æble og sprøde kartoffelskiver.

Foto: Sara



Foto: Sara

Lige i disse dage, er jeg mest til selv at finde på opskrifter, sådan noget svinger jo lidt men det er sjovt at lege og udtænke idéer selv til hvad der skal prøves! Denne laks blev virkelig lækker og børnene var også vild med den, tilbehøret ligeså:-) jeg gad ikke lave sovs til og savnede det heller ikke- men fik en klat honningdijonsennep til, hvilket var lækkert.


Foto:Sara



Ingredienser 4 personer:

4 Laksesteaks (ikke halestykker) u.skind og ben
1 Håndfuld persille
1 Håndfuld dild
2 Tsk. citronpeber
1 Tsk salt
1 Spsk. olivenolie
Revet skal af ½ citron
Saften af ½ citron
4 Skiver seranoskinke (alternativt bacon)
4 Stykker bomuldsnor

Sprøde kartoffelskiver:
5-6 Store kartofler m. skræl, skåret i tykke skiver på langs.
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. hvidløgspulver
1½ tsk.tørret citrongræs (Urtekram)
1 tsk. salt

Spidskålssalat:

½ Spidskål i tynde skiver (u.stok og grove blade)
1 Rødt æble i tern
2 Mandariner i både skåret i halve.
1 Håndfuld dild, hakket.
1 Håndfuld persille, hakket.
2 Stængler bladselleri i tynde skiver.


Foto: Sara

Laksen: start med at fjerne evt. skind og brunt fedt. Hak dild og persille. Riv citronskal fint i en skål, bland med citronsaft, olivenolie og citronpeber og vend laksestykkerne i den marinade. Tag dem over på et skærebræt og placer hakket dild og persille på den side der har været skind på. Rul den sammen om krydderurterne skær seranoskiverne til så de passer i højden og vikl dem omkring laksen så den holdes sammen. Det gør ikke noget at det er i to stykker bare de overlapper. Sno et bomuldsnor omkring så den holder lidt sammen på laksen. vend evt. i lidt ekstra citronpeber og drys med lidt salt. Smør et ildfast fad eller kom bagepapir i bunden. Placer laksen ovenpå. Stil på køl.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tykke skiver. dup dem lidt tørre. Bland dem med olivenolie, salt , hvidløgspulver og tørret citrongræs. Fordel i et lag på bageplade med bagepapir. Steg dem Ca. 30 min ved 200 grader, varmluft til de er sprøde og gyldne.

Lav imens salaten af fintsnittet spidskål, æbler, mandariner, hakkede urter, bladselleri. Server med en klassisk olie/eddike dressing.

Når kartoflerne mangler Ca. 10 min. sættes laksen i ovnen og steges i 10 min. Klip snoren af laksen inden servering.


Foto: Sara






Ingen kommentarer:

Send en kommentar