onsdag den 24. oktober 2012

Balsamicoæbleglaceret svinefilet serveret med selleri- og butternutfritter.

Foto: Sara
En rigtig dejlig vinterret som jeg selv har fundet på. Æble og svinekød har jo alle dage klædt hinanden og da jeg i Netto faldt over en balsmico-æbleglaze og samtidig også en svinefilet fik jeg idéen til denne ret. Den smager virkelig skønt. Kødsaft og glaze siver lidt ned i bunden med løg, æbler, timian og hvidløg mens den steger i ovnen og der dannes en smagfuld kompot som spises sammen med kødet og fritterne.
Brug stegetermometer til kødet som skal være på 72 centrumtemperatur, når du tager den ud ca. 35 min. Virklig mørt, saftigt og lækkert kød. Mums for en dejlig middag!

Foto: Sara


Ingredienser(4.personer):

Svinefilet:

1 Gourmetmør svinefillet (Nybergs deli i Netto) ca. 700 g.
2-3 spsk. Æbleeddikeglaze
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Foto: Sara


Æble-løgkompot:

3 store gode æbler (gerne Phillipa) skåret i både
2 store løg skåret i både
1-2 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. tørret timian
Salt og rigeligt friskkværnet Peber
lidt olivenolie.

Foto: Sara


Selleri og Butternutfritter:

1 knoldselleri
½ butternutsquash
2-3 spsk. olivenolie
salt

Foto. Sara
Foto: Sara

Rens knoldselleri og butternutsquash for deres skræl og skær i mindre skiver, som efterfølgende skæres til fritter.Vend dem med olie og salt. Fordel jævnt i et lag på bageplade ovenpå bagepapir. Brug evt.to plader.bag i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.eller til gyldne og sprøde.

Varm lidt olie i en sauterpande. Vend løg og hvidløg på panden i nogle minutter. Tilsæt herefter æbler i både, timian samt salt og peber. Vend retten i yderligt nogle minutter. Fordel blandingen i et ildfast fad. Smør svinefilet ind i æble-balsamicoglaze og drys med salt og peber. Placer kødet ovenpå æbleblandingen.
Sæt det ildfast fad i ovnen med stegetermometer i kødet. Når det når 72 grader tages kødet ud og hviler ca. 10 min. inden udskæring  Skær i skiver på skrå og server med æblekompotten og de sprøde fritter.

Velbekomme :-)


Foto: Sara


2 kommentarer:

 1. Sikke mange lækre opskrifter du har på din blog.
  Glæder mig til at følge dig fremover.
  Mvh Tove

  SvarSlet
 2. Mange tak og velkommen til :-)
  Kh Sara

  SvarSlet