mandag den 27. juli 2020

Bananbrød med dadler, hasselnødder og mørk chokolade.

Foto. Sara B. Hansen
Foto. Sara B. Hansen

Bananbrød er virkelig en lækkerbisken som er værd at lave- særligt hvis du har nogle modne bananer, som du gerne vil have brugt. Det dufter helt fantastisk mens det bages og forventningens glæde er derfor stor og det kan være svært at vente til det er afkølet, før man spiser af det :-)

Foto. Sara B. Hansen

Ingredienser:

4 modne bananer
70 g. kokossukker
70 g. smør , stuetemperatur
125. g hvedemel
50 g. havremel (havregryn malet på kaffekværn)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljekorn
1 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
½ tsk. kardemomme

8-10 dadler u. sten skåret i mindre stykker
70 g. håndfuld hasselnøder, halverede
70 g. mørk chololade, hakket groft

Foto. Sara B. Hansen

Pisk det bløde smør og kokossukker samt vaniljekorn til det er homogent. Tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt i mellem hvert æg.Mos bananerne med en gaffel og vend herefter bananmosen i.

Mal havregryn på en elektrisk kaffekværn eller i en blender og bland med hvedemel, sigt bagepulver og krydderier i og vend det sammen. Bland melblandingen i æggemassen og rør det godt sammen. Tilsæt nødder, dadler samt chokolade.

Kom bagepapir i en rugbrdsform og hæld dejen i. Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min. mærk efter med en kødnål eller træspyd at det er gennembagt. Lad køle på en bagrist, inden det skæres i skiver.

Foto. Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar