søndag den 2. juni 2019

Sommerligt madbrød med gurkemeje og oregano.

Foto: Sara B. Hansen
Det smager skønt med et godt madbrød til sommermaden og disse rustikke solgule brød, er både flotte og smager fantastisk.
Det er en god idé at bruge køkkenmaskine til æltningen, så dejen æltes godt og længe og danner mange glutenstrenge. Det giver et luftigt og lækkert brød.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser til 3 brød:

50 g. gær
6 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
300 g. hvid hvede(fuldkorn)
400 g. almindelig hvedemel
2 spk. oregano
1 spk. gurkemeje

Lidt durummel til bordet/æltning

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt salt og sukker samt olivenolie.
Tilsæt 300 g. fuldkornshvedemel samt hvedemel, oregano og gurkemeje og ælt dejen først på lav hastighed og skru så op og giv den fuld power indtil dejen slipper kanten. Dejen skal være fugtig men er den for våd, så tilsæt 1-2 dl. mel mere.


Kom lidt olie i en skål og smør den. Hæld dejen over i skålen og dæk med et fugtigt rent klæde. Lad hæve 1½ times tid.
kom dejen ud på et bord drysset med durummel. Del i tre stykker og rul dem til aflange brød, som snos lidt,for at give et rustikt look. Drej dejen modsat hinanden som når man vrider en karklud.
Placer brødene på en plade med bagepapir og lad hæve i ca. 45 min.Dæk med et rent, fugtig klæde.

Herefter pensles brødene med vand og drysses med lidt mere durummel.

Bages ca. 15 min. til de er let gyldne og gennembagt (lyder hult når man banker dem på bunden).

Lad køle lidt på bagerist inden de skæres.

Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar