onsdag den 5. september 2018

Boganmeldelse; Mad der får folk til at tale sammen- Camillos køkken


Jeg har fået et anmelder eksemplar af kogebogen "Mad der får folk til at tale sammen- Camillos køkken og har de seneste uger lavet en del opskrifter derfra. Manden bag hedder Jørgen Smidstrup - men hans kullinariske alter ego er "Camillo" som elsker italiensk mad, selskaber og samtaler og med mange narrativer maler billeder på ens nethinde af  rød og hvid ternede duge, venners selskab, snak og latter med et dejligt glas vin i hånden og et veldækket bord og mens man kigger på solnedgang over citron- & olivenlunde......

Det er en rigtig dejlig bog at bladre i og der er et væld af god opskrifter, som man straks får lyst til at afprøve og min erfaring ind til videre er, at man ikke bliver skuffet.

Jørgen Smidstrup er autodidakt kok- men han demonstrerer tydeligt kendskab til både det italienske og franske køkkens klassiske opskrifter og hans kærlighed til mad og gode råvarer er ikke til at tage fejl af.


Jørgen Smidstrup aka Camillo i køkkenet- billede fra pressekit.


Der er masser af opskrifter på både  appetizere og drinks til at byde gæsterne velkommen med, forretter, salater - prøv for eksempel den lækre Clara fris pære salat med spidskål, honningristede hasselnødder og en skøn blue cheese dressing

Foto: Sara B. Hansen

Supper - den vegetariske gulerodssuppe er så lækker!


Foto: Sara B. Hansen

  Hovedretter med fisk og kød fx. kyllingsaltimbocca uhmmm!

Foto: Sara B. Hansen

Pasta fx. spaghetti med tomater, mandler og basilikum- her lavet med rucola i stedet......

Foto: Sara B. Hansen



Pizzaer fx. med kartoffel og rosmarin el. spinat og pancetta og lækker sprød bund 


Foto: Sara B. Hansen


og endda også brød og desserter, den gammeldags æblegrød med nøddeknas er både glutenfri og så lækker :-)

Foto: Sara B. Hansen

Med andre ord bliver du klædt godt på til at invitere gæster til en hyggelig og afslappet aften med masser af god mad og samvær.

Jeg har indsat billeder af de retter jeg har prøvet  ind til videre og tror de taler for sig selv- Mad der får folk til at tale sammen,  vil kunne glæde et hvert "madøre" og underholde i mange timer både med læsning i sofaen og med forklædet på, grydeskeen i hånden og i fuld sving i køkkenet.
En rigtig god gaveidé.


Udkommet: 30. august 2018
Omfang: 352 sider, rigt illustreret 
145 opskrifter 
Pris: 349,95 kr. 
Forlag: Strandberg Publishing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar