onsdag den 10. oktober 2012

Grov Risengrød med abrikospuré.

Foto: Sara
Herhjemme hos os bliver der i vinterhalvåret gerne lavet risengrød op til flere gange om måneden! Drengene elsker det og har altid gjort det og ja, jeg synes jo sådan set også at det smager ret godt.

I år har jeg og sat mig for, at vi skal prøve at variere det lidt og prøve nogle anderledes versioner. Børn er jo ofte lidt konservative hvad mad angår- mine er da heldigvis vant til at jeg prøver nye ting og godt kan lide at "lege lidt med det" - så jeg håber at de vil tage vel imod mit risengrødprojekt!
Har du nogle gode idéer eller kender en anderledes opskrift, så hører jeg gerne fra dig!I dag har vi lagt ud med en "grov risengrød" som er en blanding af Grødris, knækket hvede og rug. Hertil en abrikospuré med kardemomme og lidt vanilje og selvfølgelig også den traditionelle kanelsukker - man kan jo ikke bare tage alt det kendte væk på en gang vel? 


Foto:SaraFoto: Sara

Ingredienser til 4 pers. som hovedret:

Grov Risengrød:
3½ dl. vand
1 l. mælk (minimælk herhjemme men ellers letmælk)
125 g. grødris
50 g. knækket hvedekerner
50 g. knækket rugkerner
1 hel kanelstang
1/4 tsk. salt

Bring vand, grødris og kerner i kog og lad dem koge under låg i ca. 3 min. Tilsæt herefter mælken og skru ned på lavt blus. Lad Grøden koge langsomt ved lav varme og sæt den evt. ind i sengen under dynen efter 30 min. (høkasseprincippet) i nogle timer. Ellers lad den koge i ca. 60 min til den er tyk i konsistensen. Tilsæt salt og tag kanelstangen op.

Abrikospuré:
150 g. tørrede abrkoser
1 dl. vand
1 kanelstang
½ tsk. kardemomme
½ tsk vaniljekorn
3-4 spsk. sukker
1 spsk smør.

Klip eller hak abrikoserne i strimler. Smelt smør i en lille gryde, tilsæt abrikoser, sukker, kardemomme, vanilje og kanel og vand, lad det småkoge i ca. 10 min. Brug en stavblender til at blende det til en puré.

Server Risengrøden med en klat abrikospuré og kanelsukker.


Foto: Sara6 kommentarer:

 1. Mmmm, jeg har også haft lyst til risengrød idag! :) Det ser lækkert ud med både kerner og puréen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maiken, vi synes i hver fald at det fungerede godt herhjemme.Var lidt bekymret for om mine to drenge ville acceptere denne version, men der blev spist op :-)

   Slet
 2. Uhh, det var en spændende måde at koge risengrød på!

  Forleden prøvede jeg en fuldkorns udgave af ris, som Urtekram har lanceret. Den var jeg ærlig talt ikke vildt begejstret for, men denne måde må jeg da klart afprøve.

  Tak for den opskrift,
  Mvh La Cucina Nada

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, det kan anbefales. Mætter lidt mere men har stadig den bløde cremede risengrødskonsistens. Kh Sara

   Slet
 3. Hvor er vaniljen i opskriften ? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups ;-) tak, den er der nu i abrikospuréen :-)

   Slet