mandag den 18. maj 2015

Måltidsalat med tun, bønner og vagtel æg.

Foto: Sara B. Hansen.
En rigtig lækker salat som smager virkelig skønt sammen med nybagt brød. De små fine vagtel æg er bare så nuttede og dekorative, det var min ene søn der fk lyst til at smage dem da vi handlede. De skal kun koge 3½ min. Jeg kan ret godt lide den nye sesamdressing fra Kikkoman- men en god vinaigrette med lidt sennep og honning er bestemt også god dertil.


Foto: Sara B. Hansen.

4 personer:

300 g. friske grønne bønner
1 rødløg, finthakket
2 dåser tun ( Irmas med citron og peber er ret god!)
1 bakke spæde salatblade el. rucola
3 gulerødder, revet groft
12 vagtel æg
1 håndfuld friske basilikumblade, groft hakket
3 spsk. purløg

Dressing: enten hjemmelavet vinaigrette med honning og sennep eller Kikkoman Sesamdressing.
Foto: Sara B. Hansen.

Kog bønnerne i saltet vand ca. 5 min. og hæld i dørslag, skyl med koldt vand.
Kog de små vagtel æg i 3½ min. hæld vandet fra og koldt vand over,
Rens salatbladene og skyl dem og slyng gerne vandet fra i slatslynge. Placer i bunden af et fad. Anret bønner, hakket rødløg samt gulerod og vend det lidt sammen. Kom tun og de halverede æg ovenpå. Slut af med at drysse med basilikum samt purløg.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Min flotte Hawaiiblomst trives i udestuens lys :-)

2 kommentarer:

  1. Han kan da ikke klage over maden, din mand. Det eneste, han måske kunne klage over, ville være, at med dit køkken er der absolut ingen undskyldning for at gå på restaurant overhovedet!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Elsebeth, hvor er du sød. Men jeg kan nu meget godt lide at komme lidt ud på restaurant og få inspiration. Kh Sara

      Slet