torsdag den 2. februar 2012

Saras Samosaer ;-)

Foto: Sara B. Clausen
Min største dreng på 12 er en god hjælp i køkkenet og kan godt lide at være med. Særligt er han glad for Indisk mad og vi har haft snakket lidt om at lave Samosaer. I dag skulle det så (lidt impulsivt) være, da vi havde en rest chili con carne der skulle bruges.
Så skulle der jo også lige laves mit yndlingsfyld som er vegetarisk og forresten havde jeg ikke noget filodej, så vi skulle også lige selv lave dejen dertil......for at være ærlig,var det alt i alt et helt tosset projekt, når man også har 100 andre ting man skulle nå- men hyggeligt var det alligevel at være i køkkenet sammen og resultatet smagte skøøøøønt! Jeg er klart mest til det vegetariske fyld som jeg kommer med opskriften på her.

Dej ca. 12 stk: 

200 g. hvedemel
1. tsk bagepulver
½ tsk salt
½ dl. olie
½-1 dl vand
Lidt æg til at lime sammen.
Vegetabilsk olie til frittering

Grøntsagsfyld:

500 g, kogte kartofler
2 løg
2 gulerødder, skrællet og i fine tern
2 fed hvidløg
En god håndfuld frosne ærter.
1 stor frisk rød chili, finthakket
Et nip cayennepeber
1 tsk spidskommen
salt og peber
1½ tsk Garam masala
lidt olie

Lav dejen til samosaerne først. Hvis du altså ikke bruger filodej, som gør det hele meget lettere!
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og og tilsæt olie og vand under omrøring. Tilsæt vandet lidt af gangen indtil du har en god fast kugle. Lad den hvile lidt. Del den herefter i  6 små klumper og rul hver af dem ud til
en lille pandekage på ca. 15-20 cm i diameter. Del hver pandekage i halve cirkler.

Lav grøntsagsfyldet klar. Klargør grøntsagerne. Svits løg, chili , gulerødder og hvidløg i lidt olie. Tilsæt krydderier. Mos kartoflerne lidt groft og vend dem ned i blandingen tilsæt ærterne og rør rundt. Du har nu en blød og lækker masse som er let at forme.

Form hver halve cirkel til et kræmmerhus og kom fyldet i med en lille ske og træk toppen hen over for at lukke den. Lim samlingerne med lidt sammenpisket æg. Når du har foldet dem, varmes olien op i en gryde og samosaerne steges gyldne nogle stykker af gangen. (olien skal dække dem). Tag op med en hulske og læg på fedtsugende papir.

Server dem varme og gerne med blomme chutney og chilisauce.
2 kommentarer:

  1. De ser godtnok gode ud - og flot anretning der! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak,Sjønne- "en prøver jo at gøre sit bedste" hi,hi ;-) De smager også helt fantastisk og det der krydrede kartoffelfyld er bare noget der dur!

      Slet