mandag den 21. august 2023

Kartoffel fladbrød - serveret med frisk salat.




Foto: Sara B. Hansen

Denne lækre sag trender for tiden med lidt variation. Derfor fik jeg også lyst til at eksperimenter med det, Brødet er vel nærmest et madbrød, med en ret simpel dej og et skønt fyld af moste kartofler, ost og krydderier. Det smagte rigtig dejligt og er helt sikkert noget jeg vil lave igen. Fyldet kan man helt sikkert også eksperimenter med. Men her er en god basisopskrift.


Foto: Sara B. Hansen


Kartoffel fladbrød (2 stk):

300 g. yoghurt naturel (jeg brugte 1,5 %)
365 g, mel gerne tipo 00/pizzamel
3 tsk. tørgær
1 nip salt

Fyld:

4 mellemstore kogte kartofler
75 g. revet ost
1 spsk. oregano
1 spsk. Basilikum
1 tsk. chiliflager
evt. 1 tsk. hvidløgspulver

Pynt: Friskhakket persille og lidt flagesalt drysses over.

Salat:

150 g. Salatblanding med fx. feldsalat, radicchio og romaine
1 lille fin rødbede skrællet og skåret tyndt på mandolinjern
1 æble i tynde både vendt med lime- el. citronsaft så de forbliver hvide
Lidt syltede rødløg
Små stilktomater i både
Ristede sesambrød

Vinaigrette rørt af:
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 stor spsk. olivenolie
1 tsk. æbleeddike el. lignende lys eddike
salt og friskkværnet peber

Foto: Sara B. Hansen


Bland mel og salt med tørgær og tilsæt størstedelen af yoghurten, da mel kan være lidt forskelligt, så er det godt lige at fornemme hvor meget den kan tage, Juster efter behov, dejen skal kunne æltes sammen til en smidig dej. Lad hæve en times tid (tildækket) på køkkenbordet.

Mos de kogte kartofler og bland med ost og krydderier.

Del dejen i to klumper, rul hver af dem lidt ud så der bliver plads til at placere kartoffelmassen på midten. Fold dejen over fyldet og knib dejen lidt sammen. Læg dejen  med samlingen nedad på et meldrysset bord.

Rul dejen ud med en kagerulle til en rund cirkel på ca. 1,5 til 2 cm tykkelse. diameter ca. 27 cm. Skal gerne kunne være på panden.

Smelt smør/olie på panden og bag fladbrødet gyldent og gennembagte i alt ca. 10-15 min. Afhænger af tykkelsen.

Drys det bagte kartoffel fladbrød med finthakket persille og lidt flagesalt.

Anret salaten og dryp vinaigrette og sesamfrø over ved servering.

Foto: Sara B. Hansen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar