Foto: Sara B. Clausen |
Opskrift til 5 pers.
Oksefilet på ca. 1200 g.
2 spsk. smør
10 kviste frisk timian
Flagesalt og friskkværnet peber
Sauce:
1 spsk. smør
2 skalotteløg, finthakket
350 g. rensede blandende svampe (fx.østershatte eller kantareller og champignoner)
2 spsk. kastanielikør (kan udelades)
1/4 l. madlavningsfløde
1½ dl creme fraiche 15 %
2 spsk. koncentreret flydende kalvefond
½ tsk salt
friskkværnet peber
(suppler gerne med med lidt siet ½-1 dl. stegesky og evt. lidt "boullion" fra langtidsbagte grøntsager)
3 tsk maizena udrørt i lidt vand til jævning om nødvendigt
Evt. lidt kulør hvis du synes den skal være mørkere.
Stegen: Lad smørret blive gyldent på en varm stegepande og kom timiankviste på panden - brun efterfølgende stegen på alle sider i ca. 10 min. ialt. Drys kødet med flagesalt og friskkværnet peber. Kom den brunede oksefilet på en rist ovenpå en bradepande.Hæld smør og timiankviste over stegen og kom den i en 100 grader varm ovn. Brug stegetermometer. Centrumtemp. skal være på 62 grader for en rosa steg og 65 grader for kun svagt rosa. (ca. 1½ time)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar