Foto: Sara |
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Til 2 brød:
500 g. Hvedemel
200 g. Fuldkornshvedemel
3½ dl. kogende vand
3 dl.kærnemælk
50 g. gær
1 spsk. flydende honning
1 tsk. salt
2 spsk. Valnøddeolie
Drys: Birkes/Solsikkekerner
Rør fuldkornshvedemel og kogende vand sammen, og lad det stå i ca. 30 min. Opløs gæren i lidt mindre end lunken kærnemælk.
Tilsæt det skolede mel og øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt ca. 1 time. Ælt dejen let igennem, og form den til to runde brød.
Tilsæt det skolede mel og øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt ca. 1 time. Ælt dejen let igennem, og form den til to runde brød.
Lad dem efterhæve på bageplader m. bagepapir ca. 40 min.(dobbelt størrelse). Rids dem med en skarp kniv. Pensl dem med mælk eller vand og drys med birkes/solsikkekerner.
Bages ca. 40 min. ved 180° C, varmluft.
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar