Foto: Sara |
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Opskrift 4 personer:
4 kyllingebryster U. skind/ben
3 spsk neutral olie
1 stykke ingefær 3 cm.
1 fed hvidløg
2 rød chili u. kerner
1 stort løg
½ dl vand
1 butternut squash
1 spsk karrypulver
1 tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk korianderfrø
Evt.1 mango og frisk Koriander eller bredbladet persille til Garnering.
1. Skær kyllingen i tykke skiver, og brun dem i 2 spsk af olien. Brug en blender til at lave en Pasta af ingefær, hvidløg, chili løg og vand. Skræl squashen, og skær den i tern.
2. Tag den brunede Kylling op af gryden og læg til side. Kom karry og gurkemeje i den varme olie og rist det af i 30 sekunder. Tilsæt løg-pastaen, og steg det i 2 minutter. Tilsæt squash tern, kokosmælk, sukker og salt, og kom kyllingen tilbage i gryden.
3. Lad karryen simre uden låg i 15-20 minutter til Kyllingen er gennemstegt, men uden den bliver tør. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du evt. jævne den med lidt maizena.
4. Varm den resterende olie op i en anden pande og tilsæt korianderfrø. Rist dem i olien i 1 min og hæld over den færdige karry.
Server med Ris og evt. frisk koriander/ persille drys og mango skåret i skiver.
Foto: Sara |
7 kommentarer:
Ser ud til at være en lækker suppe og en spændende squash
Top lækker er den- men ikke en suppe ;-)
Hvor ser det dog indbydende ud. Hvad er det for en orange frugt? Er det den butternut squash ? Den ser nemlig ret lækker ud.
Ja det er den butternut squash og retten er super lækker.
hmm lækkert, må prøves :)
Selvom navnet antyder at det er en squash, er det ikke squash men et græskar ;) Hokaido vil også kunne anvendes hvis man vil have lidt fastere konsistens i frugtkødet samt lidt friskere farve.
Same same but different ;-) Selvfølgelig kan man også erstatte med hokkaido- men jeg synes rigtig godt om butternut "squashen" - både i udseende farve, smag og konsistens.
Kh Sara
Send en kommentar