søndag den 2. juli 2023

Rouladelagkage med friske bær og hjemmelavet jordbær- & rabarbermarmelade.

Foto: Sara B. Hansen.

F
aldt forleden over en såkaldt  "rulltårtstårta" der, som det nok fremgår af navnet, ser ud til at være et svensk fænomen. 

Jeg synes den var så fin, at jeg fik lyst til at forsøge med det. Jeg har  alligevel lige lavet en masse jordbær- & rabarbermarmelade og kan plukke lækre søde jordbær i haven.
Den er super nem at lave og smager SÅ lækkert!

Jeg fandt inspiration herrtil på "Lindas Bakskola", som jeg følger på Instagram og godt kan anbefale at besøge.


Ingredienser:

Sukkerbrødsdej:

3 hele æg

2 dl. sukker

2 dl. hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk. vanilje

Evt. lidt fintrevet citronskal

Fyld:

2 dl. jordbær- & rabarbermarmelade (gerne hjmmelavet)

Creme:

45 g. cremepulver (en halv pakke)

2 dl. mælk

½ flaske cremefine piskbar 19% ( eller alt. piskefløde)

Friske bær f.eks. Jordbær og blåbær

Foto: Sara B. Hansen.


Sådan gør du:

Sæt ovnen på 230 grader alm. over & undervarme.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Bred dejen ud på bagepapir på en stor ovnplade. Bages til gylden og genenmbagt ca. 6 - 8 min.

Kom sukker på et andet stykke bagepapir og vend den bagte kage over på, med toppen mod bordet. Træk forsigtigt papiret af bunden.

Bred marmeladen ud på kagebunden, så den er dækket næsten helt ud til kanten og skær den nu i 6 strimler af ca. 5 cm. på den brede led. 

Rul den første strimmel sammen og endnu en uden om. Placer på midten af et fad og fortæt med at rulle de ævrige strimler rundt om de første, til alle er brugt. pres lidt sammen.

Foto: Sara B. Hansen.


Pisk cremen sammen efter anvisning på pakken ( du kan selvfølgelig også lave den selv). Pisk cremefine helt fast og vend de to ting sammen med lette bevægelser. Fordel på kagens top. Evt. med stor tylle.

Pynt herefter kagen med de bær du kan lide :-)  


Tip: 

Rouladelagkagen kan selvsagt varieres i det uendelige og fyldes med blåbærcreme, Hindbærflødeskum, æblemos, moste bananer og alt muligt andet efter smag og pyntes på samme vis forskelligt.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar