Foto: Sara B. Hansen.
En lækker,sund og billig ret, som har en skøn smag af de varme krydderier, styrke fra chili og sødme fra abrikoser og honning/agave sirup. Typisk marokkansk.
Marokkansk gryde med couscous.
Rødløg, tynde halve skiver
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
1 tsk. Stødt spidskommen
1/2 tsk. Kanel
Evt. 1-2 tsk. Harissa(chilipasta)
300 g. champignon i kvarte
1 dåse kikærter, drænet
1 dåse kirsebærtomater
1,5 dl. Vand
1 spsk. lys agavesirup el. Honning
60 g. Tørrede abrikoser, i tern
Salt og peber
Et lille bundt persille, hakket
175 g. Fuldkorns couscous
2,5 dl. Grøntsagsboullion
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Steg løg i olivenolien indtil bløde, tilsæt hvidløg og krydderier svits et minut.
Tilsæt champignon og steg nogle minutter.
Tilsæt tomater,kikærter, harissa og honning. Lad simre nogle minutter.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Bland couscous med de tørrede abrikoser, lidt salt og peber i en skål.
Hæld kogende boullion over læg en tallerken eller andet over som låg, og lad couscous trække i 10 min. Rør i dem med en gaffel for at løsne dem.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Anret couscous og marrokansk gryderet og drys med persille.
Server evt. med kogte grønne bønner til.
Kog dem i saltet vand 4-5 min. Så de endnu har lidt bid.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar