![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Brug dem til morgenmad eller i madpakken. Brug det du kan lide af korn og frø og anvend gerne det du har på lager.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser ca. 24 stk
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
2 dl. hvedekerner
1 dl havregryn
2-3 spsk. chiafrø
6 dl kogende vand
1½ dl. mælk ( + ½ dl kogt vand)
50 g. gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
1 dl. neutral olie f.eks raps
800 g. hvedemel (eller til passende konsistens)
Bland korn, frø og havregryn i en skål, hæld den kogende vand over og lad trække i ca. 20 min.
Rør gæren ud i mælken tilsæt ca., ½ dl kogt vand for at gøre det lunkent.
Kom den afkølede frøblanding i gærblandingen og tilsæt honning, salt og olie.
Rør mel i lidt af gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.
Slå dejen ned og form boller som sættes på bageplader med papir og efterhæver i ca. 40-60 min. Pensles med lidt vand eller mælk og bages i ca. 15-18 min. ved 200 grader til gyldne og gennembagte. Lad køle på rist.
Kom den afkølede frøblanding i gærblandingen og tilsæt honning, salt og olie.
Rør mel i lidt af gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.
Slå dejen ned og form boller som sættes på bageplader med papir og efterhæver i ca. 40-60 min. Pensles med lidt vand eller mælk og bages i ca. 15-18 min. ved 200 grader til gyldne og gennembagte. Lad køle på rist.
Find mig også på: Facebook.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar