![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Jeg brugte mandel- og hasselnøddemælk fordi jeg lige havde det i huset og det fungerede rigtig godt- men man kan naturligvis uden problemer bruge alm. mælk (gerne sødmælk).
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
2 dl. mandel og hasselnøddemælk(el. alm.)
25 g. gær
2 æg
2 spsk. sukker
60 g. smør
1 tsk. kardemomme
½ tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)
1 tsk. salt
Ca. 700 g. hvedemel( hæld lidt i ag gangen til ret konsistens)
Fyld:
75 g. blødt smør
3 spsk. brun farin
1½ spsk. kanel
Desuden:
Æg til pensling
2 spsk. hakkede mandler
kanelsukker
Evt. glasur 5 spsk. flormelis og lidt vand
Smelt smør og bland med mælken så det bliver lunken. Rør gæren ud og tilsæt æg, sukker samt salt. Rør mel og krydderier i og ælt dejen glat, blød og lækker.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Rør imens en remonce af blød smør, kanel og brun farin.
Rul dejen ud til en stor firkant. Ca 1,5 cm tyk og fordel kanelfyldet derpå.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Rul sammen til en roulade. Fold enderne ind under rouladen så den lukker sammen. Kom rullen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Sæt til efterhævning i 40 min. tid.Herefter pensles brødet med sammenpisket æg og klippes med en saks i skrå snit fra skiftevis den ene og den anden side. Det får det til at fremstå flettet.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Drys med hakkede mandler og evt. lidt kanelsukker.
Bag brødet i 35 - 40 min. ved 180 grader varmluft. Det skal lyde hult når du banker på siderne og bunden.
Lad brødet køle helt ned. Herefter kan du evt. pynte det med glasur - men det kan også sagtens spises som det er :-)
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Find mig også på FACEBOOK.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar