![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Den er julet på den gode måde og smager hyggeligt til en god kop kaffe eller te.
Kagen er flækket og smurt med abrikosmarmelade og vaniljecreme. Jeg er ikke selv den helt store "smørcremefan" så jeg bruger mascarpone i stedet for. Men du får opskriften på smørcreme her. Jeg kom den ene halvdel i fryseren til en anden gang(uden marmelade og creme). Iøvrigt kan kagen også spises som den er.
Tip: en billigere og stadig velsmagende version kan laves med sirup i stedet for honning.
Ingredienser (1 lille bradepande):
Kage:
350 g. honning eller alt. sirup
200 g- sukker
100 g. smør
5 dl kærnemælk
750 g. hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nelliker
Vaniljesmørcreme:
130 g. flormelis
150 g. blød smør (eller mascarpone)
kornene fra en vaniljestang.
Desuden:
ca. ½ glas Abrikosmarmelade.
100 g. mørk chokolade
evt. krymmel
Honning (el. sirup), sukker og smør smeltes i en gryde og afkøles. Mel, natron og krydderier sigtes og røres i honningmassen skiftevis med kærnemælken.
Dejen fyldes i en bradepande som enten er foret med bagepapir eller smurt. Bagetid ca. 60 min. ved 150 grader. Lad kagen køle før den smøres med abrikosmarmelade på begge halvdele og derefter med vaniljesmørcremen. Lægges sammen.
Smørcreme:
Pisk den bløde smør (alt. mascarpone), flormelis og vaniljekorn godt sammen.
Smelt chokoladen over vandbad og smør det på kagen med en pensel. Drys med krymmel.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Find Saras Madunivers på facebook:
2 kommentarer:
Jeg har aldrig brudt mig om andet end min mors smørcreme - hun rørte altid en æggeblomme i; det gør en himmelvid forskel.
'kvalimad.dk' har en anden metode, hvor han koger sukker og vand sammen, prøv lige at se den; der er også beskrevet en chokoladesmørcreme, som du vil kunne lide.
Elsebeth
Kære Elsebeth, mange tak for tippet- begge dele må da prøves!
Kh Sara
Send en kommentar