Foto: Sara B. Hansen. |
Det er nærmest en mellemting mellem en honningkage og et brød med den karakteristiske "sejhed" over dejen som honning giver. En opskrift man vender tilbage til, når man først en gang har lavet det. Brødet kan i princippet holde sig i flere dage - men det er nu tvivlsomt at det får lov til det ;-)
Opskriften fik jeg af en veninde, for mange år siden og det er blevet bagt mange, mange gange siden.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
250 g. akaciehonning
150 g. rørsukker
500 g. mel
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt. nelliker
2 tsk. Natron
4 dl. Kærnemælk
Foto: Sara B. Hansen. |
Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Dernæst tilsættes honning og kærnemælk. Bland med kagekrog i røremaskine eller med æltekroge på piskeris. Hæl dejen i en smurt form(eller for med bagepapir) og bag nederst i ovnen ved 170 grader i ca. 60 min.
Passer til en gammeldags rugbrødsform med høj kant. Brødet hæver en del. kan holde sig i flere dage.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
2 kommentarer:
Hej Sara. Vi kan rigtig godt lide honningbrødet, men er nysgerrige på, hvorfor det kaldes Odins brød? Ved du det? MHV Camilla
Tak, elsker det også selv! desværre ikke- opskrift og navn fik jeg fra en veninde en gang for mange, mange år siden.
Send en kommentar