Foto: Sara B. Hansen. |
Prøv det, jeg er sikker på at det vil sprede glæde hos dig. De bliver rigtig gode i størrrelsen, sådan tilpas til at der også er plads til lidt af det mere sunde brød og man kan jo også altid spise to!
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser Ca. 12 stk.
Foto: Sara B. Hansen. |
300 g. hvedemel
125 g. smør eller margarine
25 g. sukker
35 g. gær
½ tsk. salt
1½ dl. mælk
Remonce:
100 g. blødt smør
100 g. sukker
pensling: et sammenpisket æg
Pynt: hvide birkes
Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og glat. Lad dejen hvile i nogle min. Rør blødt smør og sukker sammen til en remonce.
Rul dejen ud, på et meldrysse, bord til et langt stykke på ca. 20 x 65 cm. Fordel remoncen over og fold herefter dejen sammen i tre lag- mod midten. Vend bunden op og
Skær dem ud i 12 stykker og sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Ca. 45 min.
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes. Bages ca. 15 min.
Husk at du også finder mig på FACEBOOK
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
2 kommentarer:
"Alle os andres birkes" laver man ved at lægge smørret ud på 2/3 af dejen, folde den 'tomme' trediedel ind og slutte med den sidste med smør ovenpå. Så egentligt er det let at tilfredsstille os alle sammen ...
Elsebeth
Tak for tippet :-)
Send en kommentar