![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Her til aften serverede jeg denne middag for familien og det smagte super. De lækre friske stangbønner fandt jeg i Lidl - de smager bare så godt, kogt så de har lidt bid.
Foto: Sara B. Hansen |
Opskrift til 4 personer:
Fars:
½ dl. rasp
1½ dl. mælk
1 stort løg, revet
1 fed hvidløg
500 g hakket lamme- eller oksekød
1 æg
1½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
½ dl. rasp
1½ dl. mælk
1 stort løg, revet
1 fed hvidløg
500 g hakket lamme- eller oksekød
1 æg
1½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
3 kviste frisk rosmarin, hakket
150 g. feta, smuldret fint
4 spk. hakket soltørret tomat
150 g. feta, smuldret fint
4 spk. hakket soltørret tomat
Evt. lidt revet økologisk citronskal
Tilbehør:
1 kilo kartofler, skåret i både og vendt med salt og olivenolie
500 g. letkogte stangbønner (6 min. i saltet vand). Skylles straks med koldt vand bagefter.
Dildszatziki:
2½ dl. græsk youghurt
1 spsk citronsaft
1 dl frisk hakket dild
1 fed hvidløg
Salt og peber
½ groft revet agurk
Foto: Sara B. Hansen |
Sådan gør du:
Bland rasp og mælk, og lad blandingen trække i lidt. Riv løget og hvidløg. Kom alle ingredienser i raspblandingen, og ælt det hele godt sammen. Lad gerne farsen hvile lidt på køl. Smør et ildfast fad og form farsen til et farsbrød. Sæt i en 200 grader(varmluft) varm ovn i ca. 45 min. Undervejs dryppes med lidt af stegesaften.
Dildtzatziki:
Alle ingredienser til blandes og trækker lidt på køl indtil servering.
Kartofler (med skræl hvis den er pæn) skæres i både og vendes med salt og olie og bredes ud på en plade med bagepapir. Steges i ovnen sammen med farsbrødet.
Bønnerne skylles, snittes og koges ca. 6 min. i letsaltet vand. Overhældes med koldt vand.
Husk at du også kan finde mig på FACEBOOK
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar