Foto: Sara B. Hansen |
Denne er lavet med en god økologisk stikkelsbærmarmelade, jeg har desværre ikke lige selv sådan en busk i haven. Men det er selvfølgelig meget overskudsagtigt, hvis man selv har lavet den :-)
Forleden fik jeg en pakke af Amos nye "self raising flour"( det er man jo mange gange stødt på i amerikanske og engelske opskrifter, så dejligt at det også fås herhjemme nu). Det fungerede ret godt synes jeg og er let at have med at gøre. Jeg ved ikke rigtigt om jeg synes det fungerer bedre end hvedemel tilsat bagepulver på gammeldags maner- men dejen her hævede i hver fald flot og jævnt op.
Foto: Sara B. Hansen |
Opskrift 1 Roulade:
Dej:
4 æg
1½ dl. sukker
1½ dl. Self Raising Flour (Amo) eller hvedemel + 1½ tsk. bagepulver
Fyld:
1 glas lækkert Stikkelsbær marmelade
1½ dl. Øko. piskefløde
Kornene fra 1 stang vanilje
Pynt:
1 dl. flormelis
1½-2 spsk. varmt vand
Lakridskrymmel.
Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Vend den bagte rouladebund over på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad køle. Smør med stikkelsbærmarmelade og pisk fløde og vaniljekorn til en fast skum, smør denne ovenpå marmeladen. Rul forsigtigt rouladen sammen, fra langsiden, ved hjælp af bagepapiret, Stram den lidt sammen men uden at klemme fyldet ud af den :-) Lad hvile lidt på køl. Dekorer evt. med flormelis rørt med vand og drys med lakridskrymmel.
Find mig også på FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen |
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
2 kommentarer:
Ja, men ikke helt så hurtige, som jeg havde sagt. Farmor og farfar skulle komme fra København til kaffe klokken 15. Jens Peter seks år kommer ud i køkkenet og spørger mig, "Mor, hvad er klokken?" "Fem minutter i tre", svarer jeg. "Kan du så ikke lige bage en roulade, du plejer at sige, at det kun tager fem minutter!" Sådan en hindbærroulade var nemlig hans yndlingskage.
Jeg måtte forklare den seksårige, at det mere var en talemåde, for det tog en halv time at varme min ovn op, hvorefter kagen skulle bages og sætte sig, inden den var klar til at spise - men en anden dag, hvor jeg havde bedre tid, ville jeg bage en til ham :-) Den historie husker vi begge to ...
Min mor skar ofte en roulade i skiver og pyntede dem med flødeskum som en flødekage. En lille pige på besøg sagde, "Jeg vil gerne have et stykke broderet kage!" Det hed de for eftertiden hos min mor.
Elsebeth
Det var da en fantastisk sød historie Elsebeth :-) Dejlige minder, tak fordi du deler dem.
Kh Sara
Send en kommentar