fredag den 3. maj 2013

Majkage.

Foto: Sara B. Clausen
Synes denne kage fra Amos bagbog - året rundt, er fin og hyggelig og så smager den godt med den lette og luftige dej, der flager på den helt rette måde :-) Maj er sådan en skøn tid synes jeg - måske også fordi jeg er et Majbarn :-) Alting grønnes, tulipantræerne springer ud, solen skinner og en kage som den her, er lige til at tage med på picnic sammen med kaffen....god weekend!

Jeg lavede halv portion- det er rigeligt til 4 personer (selvom man kunne have lyst til at spise mange) Så hvis du vil lave til rigtig mange, skal du fordoble mængden- men husk gærdejskager smager bedst den dag de er bagt!


Foto: Sara B. Clausen
Dej:
400 g. hvedemel
25 g. gær
1½ dl. mælk
½ dl.vand
1/4 dl. fløde
50. g flydende becel
1 æg
3 spsk. Stevia / sukker
1 tsk. sukker

Remonce
50 g. smør
100 g. sukker - gerne brun farin
1½ tsk. kanel

Glasur og pynt:
100 g. flormelis
1 spsk. vand
farvet krymmel


Foto: Sara B. Clausen.
Opløs gøren i den lune mælk, fløde og vand. Kom æg salt og sukker og flydende becel ved og rør til sidst sammen med mel. Ælt dejen godt igennem - det skal være en let og blød dej. Lad hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time under fugtigt klæde. Rør ingredienser til remonce sammen.
Rul dejen ud til et rektangulært stykke. Kom remonce på og fordel. det. Rul dejen sammen til en roulade, som skæres i lidt høje skiver, som til kanelsnegle. Lægges tæt i en bradepande med bagepapir. 
Lad efterhæve i 30 min. Kam evt. pensles med sammenpisket æg inden bagning.
Bages i ca. 20 min nederst i en 200 grader varm ovn. Lad køle inden de dekoreres med glasur og krymmel.

Må også lige dele et billed af jer af disse skønne og sommerlige fyrfadslysestager, i glade farver, som jeg faldt over i dag og bare måtte eje:-)


Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg undlader altid glasur på bagværk, fordi jeg ikke synes, der er brug for den ekstra sødme. Fordelen er, at jeg kan fryse kagerne og efter optøning og en tur i ovnen stadig har nybagte, lune kager. Mine børn blev aldrig vænnet til meget søde kager - det er godt for mine børnebørn i dag. Jeg kan dog godt se, at dine kager ser smukkere/mere farvestrålende ud.
Elsebeth

Sara sagde ...

Kære Elsebeth- set ud fra et ernærinsgsmæssigt perspektiv- lyder det jo fornuftigt! Det er så sjældent at vi får den slags, at det ikke bekymrer mig voldsomt. Til gengæld brugte jeg jo Stevia(som har færre kalorier) i kagedejen ;-)

Anonym sagde ...

Sikke nogle flotte lysestager :-) hvor har du købt dem henne? Hilsen Mia

Sara sagde ...

Ja ikke? Er også så vild med dem at jeg har suppleret samlingen med en høj lilla:-) Jeg fandt dem ved Kop og Kande. Kh Sara

Send en kommentar