Foto: Sara B. Clausen |
Jeg lavede halv portion- det er rigeligt til 4 personer (selvom man kunne have lyst til at spise mange) Så hvis du vil lave til rigtig mange, skal du fordoble mængden- men husk gærdejskager smager bedst den dag de er bagt!
Foto: Sara B. Clausen |
400 g. hvedemel
25 g. gær
1½ dl. mælk
½ dl.vand
1/4 dl. fløde
50. g flydende becel
1 æg
3 spsk. Stevia / sukker
1 tsk. sukker
Remonce
50 g. smør
100 g. sukker - gerne brun farin
1½ tsk. kanel
Glasur og pynt:
100 g. flormelis
1 spsk. vand
farvet krymmel
Foto: Sara B. Clausen. |
Rul dejen ud til et rektangulært stykke. Kom remonce på og fordel. det. Rul dejen sammen til en roulade, som skæres i lidt høje skiver, som til kanelsnegle. Lægges tæt i en bradepande med bagepapir.
Lad efterhæve i 30 min. Kam evt. pensles med sammenpisket æg inden bagning.
Bages i ca. 20 min nederst i en 200 grader varm ovn. Lad køle inden de dekoreres med glasur og krymmel.
Må også lige dele et billed af jer af disse skønne og sommerlige fyrfadslysestager, i glade farver, som jeg faldt over i dag og bare måtte eje:-)
Foto: Sara B. Clausen. |
4 kommentarer:
Jeg undlader altid glasur på bagværk, fordi jeg ikke synes, der er brug for den ekstra sødme. Fordelen er, at jeg kan fryse kagerne og efter optøning og en tur i ovnen stadig har nybagte, lune kager. Mine børn blev aldrig vænnet til meget søde kager - det er godt for mine børnebørn i dag. Jeg kan dog godt se, at dine kager ser smukkere/mere farvestrålende ud.
Elsebeth
Kære Elsebeth- set ud fra et ernærinsgsmæssigt perspektiv- lyder det jo fornuftigt! Det er så sjældent at vi får den slags, at det ikke bekymrer mig voldsomt. Til gengæld brugte jeg jo Stevia(som har færre kalorier) i kagedejen ;-)
Sikke nogle flotte lysestager :-) hvor har du købt dem henne? Hilsen Mia
Ja ikke? Er også så vild med dem at jeg har suppleret samlingen med en høj lilla:-) Jeg fandt dem ved Kop og Kande. Kh Sara
Send en kommentar