Foto: Sara B. Clausen. |
Nu har jeg så bagt det efter opskriften med hvedeklid. Efter sigende er det ligefrem et slankende fiberrigt brød!- så jeg har spist tre skiver i dag og regner med at se resultatet snart :-) Lækkert smager det i hver fald.
Foto: Sara B. Clausen. |
25 g. gær
6 dl. vand
2 dl. kærnemælk
1 spsk. salt
2 spsk. brun farin
50 g. hørfrø
200 g. hvedeklid
650 g- hvedemel
Gæren udrøres i lidt vand- herefter tilsættes resten af vandet og kærnemælken sammen med salt, farin, hørfrø og hvedeklid.
Det røres sammen og står så tildækket i 2 timer. Herefter røres hvedemel i dejen og den æltes godt igennem, gerne på husholdningsmaskine. Lad dejen hæve koldt til næste dag.
Fordel dejen i to smurte forme eller beklæd med bagepapir. Lad efterhæve, tildækket 2-3 timer på et lunt sted. Bages ved 200 grader i 30-40 min. Lad køle på rist.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
3 kommentarer:
Du må endeligt skrive, hvis det virker ;)
Det ser faktisk ret lækkert ud - minder egentlig en del om Fibertrim, som jeg kan huske fra jeg var barn.
Hilsen Lene
Det smager I hvert fald godt og er dejligt fiberrigt. Du har ret i at det minder om fibertrim. Jeg husker det også godt, nu du siger det.kh Sara
Også gode som boller. Lidt flade, men gode.
Send en kommentar