Foto: Sara
 
 
 
Ingredienser til 4 personer 
  
Polenta: 
500 ml. vand 
75 g. majsgryn (lidt grovere end den fine mel) 
50 g. majsmel 
1 tsk. salt 
Lidt friskkværnet peber 
1 dl. revet parmesanost 
2 spsk. olivenolie 
  
4 ungkvæg steaks 
salt og peber 
Lidt tørrede chiliflager 
smør eller olie til stegning 
  
Garniture: 
1/4 stort Savoykål uden grove blade og stok, skåret i strimler 
4 gulerødder, skåret i stænger. 
1 spsk. olivenolie 
1 fed hvidløg, presset 
1 spsk. honning 
Saften fra ½ appelsin 
2 tsk. tørret timian 
Salt og peber 
  
Polenta:Kog vandet op i en gryde og tilsæt majsmel og gryn under konstant omrøring. Hvis grøden bliver for fast, så tilsæt lidt mere vand. Tilsæt krydderier og parmesanost samt olivenolie. 
Lad koge ca.10-15 min ved middel varme. Rør med jævne mellemrum. 
Kom den tykke grød i en firkantet plastikbox og lad den køle af. Hvis du har tid i et par timer- men den har sat sig nok efter en lille time til at du kan vende den ud og skære skiver af ca.1,5 cm.tykkelse. 
disse skiver grilles på en grillpande eller en almindelig pande i lidt olivenolie. Ca.4 min. på hver side. 
  
Garniture: Varm olien på en varm sauterpande eller en wok. Kom gulerødder og kål på panden og svits det i olien nogle min til kålen falder lidt sammen. Tilsæt timian, salt og peber, presset hvidløg og saften af ½ appelsin og vend det rundt i nogle min, eller til gulerødderne er bløde men stadig har bid. 
  
Steak: Steg dem ca. 3 min på hver side på en meget varm grill- eller almindelig pande. Krydr med salt og peber og evt. lidt tørrede chiliflager. Lad trække nogle min. inden servering. 
  
anret og server. 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 | 
Ingen kommentarer:
Send en kommentar