Foto: Sara |
Har du ikke tid til koldhævning til næste dag, kan tre timer også gøre det.
Foto: Sara |
Boller ca.10 stk.
3 dl. mysli
5 dl. kogende vand
60 g. tørrede tranebær
1 dl cremefraiche ( 6 % er ok)
10-15 g. gær
1 spsk. flydende honning
1,5 spsk. olie
2 tsk. salt
Saft og revet skal af en halv appelsin
ca. 450. g. hvedemel
Bring vandet i kog og rør mysli og tranebær deri. Lad trække en ½ til 1 time. Når det er kølet af, røres Gær, cremefraiche, honning, salt, olie og appelsin i. Rør melet i lidt af gangen og rør dejen godt igennem i nogle min. Drys lidt mel over dejen og læg husholdningsfilm omkring dejen. Der skal være plads til at dejen kan hæve i skålen. Sæt den i køleskabet i tre timer eller gerne natten over.
Tag dejen ud. Brug en stor ske dyppet i lidt vand el. olie til at forme bollerne med og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir. drys lidt mel over. Bag dem lysebrune i 25 min ved 220 grader. Lad dem køle på en bagerist.
Foto: Sara |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar