Foto: Sara B. Hansen. |
En rigtig skøn plantebøf med rødbede som giver den flotte farve-uden at
smagen bliver for udpræget af rødbede, da der også er mange andre gode
ingredienser i.
Plantebøffen er serveret med en dejlig løgkompot og syltede gule beder i
tern. Velsmagende og dekorativ.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser til ca. 6 bøffer:
½ stor sød kartoffel revet groft
2-3 rødbeder revet groft
250 g. champignon hakket
1 stort bananskalotteløg hakket fint
2 fed hvidløg, knust
1 dåse grønne linser, drænet
1 æg
2 dl. havregryn blendet til mel
1 spsk. maizena
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. tørret timian
1 spsk. soja
Salt og friskkværnet peber
Desuden til pensling af bøfferne:
2 spk. BBQ sauce fx. Sweet baby Ray´s
1 spsk. Olie
Løgkompot:
Ca. 3 rødløg skåret i tynde skiver
2 spk. Olie
½ dl. Æbleeddike
2 spsk. Balsamicoeddike
1½ spk. Kokossukker (el. muscovado/rørsukker)
Et stort bundt timian, hakket
En knivspids sennep
1 spsk. Honning
Salt og Peber
Evt. lidt chiliflager
Tilbehør ved servering:
Dild
Syltede gule beder i tern med gurkemeje og sennepskorn(Meyers købt i Coop)
Plantebøffer:
Start med at klargøre sød kartoffel, rødbede, løg og champignon. Hak evt.
de groftrevne grøntsager et par gange med kniven.
Varm n god pande op og kom lidt olivenolie på. Svits skalotteløg til de er klare, tilsæt champignon og lad stege i ca. 5 min. Tilsæt revet rødebede og sød kartoffel samt hvidløg og soja. Lad stege i 10 min.
Tag af varmen og lad køle lidt af. Kom I en foodprocessor sammen med linserne og 1 æg. Kør det ganske kortvarigt til en grov masse. Gem evt. 1/4 af både linser og grøntsager, da det giver lidt mere stuktur når det blandes i den blendede masse.
Smag plantefarsen til med paprika, timian, salt og friskkværnet peber samt tomatkoncentrat. Tilsæt havremel og maizena. Lad blandingen stå på køl i 30 min.
Herefter formes bøfferne med en madring så de får en flot form. Jeg laver samme mønster med en kokkekniv som man ville gøre på en hakkebøf. Herefter bages bøfferne på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved 200 grader.
Efter 15 min. pensles de med BBQ blandet med olivenolie og bages færdigt.
Løgkompot:
Sauter løgene i nogle min. I olien til de bliver bløde – men uden at de
tager farve. Tilsæt æbleeddike, balsamico og sukker og lad det simre ved lavt
blus i ca. 20 min.
Tilsæt timian, honning, lidt sennep, krydderier og lad simre videre til
løgene er helt bløde og væsken reduceret. Hæld løgkompotten på et rent
(skoldet) glas og gem i køleskabet.
Anret ved servering den varme plantebøf, kom løgkompot på toppen og sped de
smukke gyldne gule beder i tern på. Anret med dild.
Server med det ønskede tilbehør fx nye kartofler, broccoliasparges også
kaldet bimi (let kogte) og lidt sauce.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar