torsdag den 6. februar 2020

Hjemmelavet Soft Tacos og refried beans.

Foto: Sara B. Hansen
Har altid drømt om at få mig en tortillapress, så jeg selv kunne lave dem, så da jeg faldt over sådan forleden, måtte jeg bare eje den :-)
Den røg i kurven sammen med mange andre skønne mexicanske produkter- ikke mindst det nixtamaliserede majsmel, som er forudsætningen for gode tortillas! Jeg kunne slet ikke vente med at prøve det og Mmmmmm, hvor blev det godt! Her serveret med guacamole, salsa verde, salsa macha, limebåde og fintstrimlet icebergsalat. Som det fremgår brugte jeg blå majsmel denne gang:-)

Foto: Sara B. Hansen

Opskrift 2 -3 personer:


Soft tacos(ca.10 stk):
4,5 dl. nixtamaliseret majsmel (Maseca)
3,5 dl. vand
½ tsk. fint salt

Refried beans:
400 g. kogte kidney bønner (evt. dåse)
olie
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 rød frisk chili, hakket fint
3-4 chipotle chili, hakket fint(dåse)
1 tsk. spidskommen
Salt og peber
Lidt vand

Guacamole:
1 stor moden avokado
2 små tomater, hakket fint
Saft ½ lime
1 fed hvidløg
Salt og peber
evt. 1½ spsk. neutral veg. youghurt naturel

Desuden:
Fintsnittet icebergsalat, frisk limebåde, salsa verde, salsa macha
Foto: Sara B. Hansen

Soft tacos:
Kom majsmel i en skål sammen salt og tilsæt først halvdelen af vandet, ælt sammen med fingrene og tilsæt resten af vandet (og evt. lidt til) indtil dejen er samlet og blød og lækker ar røre ved. Den må ikke føles tør.
Brug en tortillapress (eller rul ud mellem to stykker plastik med kagerulle) indtil passende tykkelse. Hver klump skal være ca. 50 g.
Bag på en varm og tør pande. Vend den nogle gange, der dannes en lille luftpude i den og så er den klar. Fortsæt indtil alle er bagt.
Foto: Sara B. Hansen

Refried beans:
Steg løg og hvidløg i lidt olie på en hed pande, tl de begynder at blve gyldne(men ikke brændte). Tilsæt frisk chili og steg lidt med. Sæt til side. 
Steg nu bønnerne på samme pande ca. 5 min.Hæld dem i en skå/blenderglas og blen dem til mos.
Kom bønnemosen på panden sammen med løgblanding, hakket chipotle, salt og peber samt spidskommen og steg. Tilsæt lidt vand. bønnemosen skal være fugtig og ikke tør.
Foto: Sara B. Hansen

Guacamole:
mos avokadoen med en gaffel tilsæt limesaft, knust hvidløg, salt og peber samt hakket tomat. Vend evt. 1½ spsk. youghurt naturel i.

Server med salat, limebåde og salsa.

Foto: Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar