Foto: Sara B. Hansen. |
Det er helt sikkert ikke sidste gang at den står på menuen herhjemme, så jeg skynder mig at skrive opskriften ned og selvfølgelig deler jeg det bedste med dig!
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 2 personer:
Selleri - og blomkålspuré:
130 g. blomkålsbuketter
130 g. Knoldselleri i grove tern
½ finthakket rødløg
Salt
Friskkværnet peber
½ stang vanilje.
2 tsk. smør
2 dl. mælk
1 dl kokosmælk ekstra creamy el. fløde
Derudover:
400 g. blandede svampe. renset og skåret i rustikke stykker lad de mindre være hele.
4 skiver seranoskinke
8 kammuslinger
1 spsk. citronolivenolie
Salt og peber
1 pære m. skræl, skåret i både
Purløg
Start med at lave puréen. Del blomkål i mindre buketter og rens og skær knoldsellerien i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med mælk,rødløg, kokosmælk/fløde, vanilje, salt og peber og kog det i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre. tag af blusset, fjern vaniljestangen og lad stå i den varme mælkefløde.
Svits svampe i 1 spsk. smør ved god varme, når de bliver gyldne så tages de over på et fad og holdes varme. Kom lidt mere smør på panden og steg pærebådene krydret med lidt salt og peber, til let gyldne men stadig med lidt bid.
Steg seranoskinken i ovenen på et stykke pagepapir på en plade ved ca. 180 grader til det er sprødt. Ca. 10 min. Lad det køle lidt på risten.
Fjern vaniljestangen fra blomkål og selleri og fisk grøntsagerne op af mælkeblandingen og kom dem i en blender eller brug stavblender i en skål. Tilsæt lidt af mælkeblandingen indtil du opnår en passende cremet og lind konsistens. Hold varm. ( gem resten af mælkeblandingen).
Kammuslingerne duppes tørre og vendes i citronolivenolie, salt og peber og steges herefter 11½ til 2 min på hver side, til der er let karameliseret og gyldne.
Kom dem over på et fad.
Kog panden af med mælkefløden.
Anret selleri- og blomkålspuréen på en tallerken. Fordel de smørstegte svampe ovenpå og omkring. Gør det samme med pæren. Placer nu kammuslinger og bræk den sprøde skinke i stykker og kom ovenpå. Sigt stegeskyen fra panden og hæld lidt omkring retten, Drys med hakket/ klippet purløg. Så er du klar til at servere!
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
4 kommentarer:
Uhmmmm, hvor ser det og lyder det bare godt. Mine tænder løber i vand nu.
Tak, det samger altså også helt vidunderligt synes jeg :-) Kh Sara
Smukt, Sara! Altså, jeg vil ikke sige, at du overgår dig selv - for det gør du ikke - du holder godt nok stilen. Pokkers også, at du bor så langt væk ...
Elsebeth
Tak Elsebeth , hvor er du sød!
Kh Sara
Send en kommentar