![]() |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser (4 pers):
1,2 kg. rodfrugter fx.majroer, jordskokker, gulerod & kartoffel.
2 dl. minimælk
1 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
4-5 løg
2 tsk. smør
2 tsk. rapsolie
1 tsk. æblebalsamico glaze
1 tsk. honning
100 g. luftørret skinke fx. serano eller parmaskinke.
4 skiver rugbrød
Grønt drys, f.eks hakket grønkål eller bredbladet persille.
Rens og skær rodfrugterne i passende stykker.Kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.
Kog rodfrugterne under låg, til de er helt møre. Lad dem dryppe af og gem lidt af kogevandet. Mos rodfrugterne groft med en trægaffel eller moser til kartoffelmos.Pisk mosen igennem med mælk, smør samt salt og peber og lidt af grøntsagsvandet, til mosen får den ønskede konsistens. Skær løg i både og sauter dem gyldne og møre i smør og olie under omrøring og krydr med balsamico, salt og peber og lidt honning.
Bred skinkeskiverne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 grader, 5-6 minutter.
Anret grøntsagsmosen med gyldne løg og sprød skinke på toppen og server ristet rugbrød til. Drys med den hakkede grønkål.
Foto: Sara B. Clausen |
1 kommentar:
Den glæder jeg mig til at afprøve!
Send en kommentar