Foto: Sara |
Foto: Sara |
Ørred:
En ørredside ca. 600 g.
1 tsk. rørsukker
1 tsk salt
Saften af en halv citron
1 tsk. tørrede chiliflager
Friskkværnet peber
1½ spsk. citronolie
2 spsk. sesamfrø
Rodfritter:
650 g. kartofler
3-4 store gulerødder
4 persillerødder
olivenolie
Salt
2 tsk. tørret Rosmarin
Hvidløgscreme:
2 dl. creme fraiche
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber
Placer ørredfilleten med skindsiden nedad på et stykke bagepapir. Rør sukker, salt, chili og peber sammen med citronsaft og olie. Fordel over fisken. Drys med sesam. Fisken skal blot have ca. 10 min ved 200 grader. Den skal være fast men ikke tør. ( Du kan sagtens skrue ned for ovnen på 200 grader og rykke rodfrugterne ned i bunden og lade fisken være øverst de sidste 10 min.)
Foto: Sara |
Skær rodfrugterne i nogenlunde lige store stave ca. 4 cm. lange og 1 cm tykke. Vend dem med olivenolie og Rosmarin, drys med salt. Fordel på to plader ovenpå bagepapir. De skal have lidt luft i mellem sig og kun være i et lag.
Bag ca. 40 min i varmluftovn ved 225 grader til de er sprøde og gyldne.
Rør cremefraiche med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
Foto: Sara |
2 kommentarer:
Åh, er der noget bedre end bagte rodfrugter. Prøv at putte et par sødkartofler i også - og bliv helt vild i varmen. Godt jeg har lært dem at kende i USA.
Elsebeth
Rodfrugter er skønne og søde kartofler kan jeg også rigtig godt lide :-) Heldigvis er der mange variationsmuligheder med alle de skønne rødder & knolde!
Send en kommentar