søndag den 15. august 2021

En rigtig suppe hit - vegetarisk version.

 

Foto: Sara B. Hansen.

Efter vi begyndte at spise primært vegetarisk, har jeg savnet en suppe, som jeg plejede at lave førhen- dengang med oksekød.
Her til aften eksperimenterede jeg derfor med en ny version. Jeg synes resultatet, kommer ret tæt på, og den kan sagtens konkurrere med den oprindelige. Det er 
en rigtig lækker suppe, som hele familien vil kunne lide.

I denne version har jeg brugt "Naturli´ Mince" fra frost. Ønsker man et alternativ hertil tror jeg hakkede svampe vil fungere rigtig godt også. Det vil jeg også prøve med på et tidspunkt.

Du kan skrue op og ned for chilien alt efter, hvor røde kinder, du kan lide at få. Hjemme hos os må den godt have lidt smag. 

Opskriften er oprindelig lavet med udgangspunkt i Sif Orellanas "Superhitsuppen" fra bogen "Guld i Gryden", men den har dog efterhånden bevæget sig et stykke væk derfra.

Opskrift 4 personer:

Ingredienser:
300 g. Naturli´mince (frost)
2 store løg , hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 stykke ingefær, ca 3-4 cm. Hakket fint
½ spidskål i tynde strimler
4 mellemstore kartofler, skåret i tern ( bruger du forkogte skal de først i suppen til sidst)
2 gulerødder i tern
4 dl. grøntsagsbouillon
1 frisk rød chili, finthakket
1 tsk. paprikaflager
1/4 friskrevet muskatnød
1 tsk. Sambal Olek (kan udelades)
2 tsk. gul curry paste
1 dåse kokosmælk
Salt og friskkværnet peber


Svits plantefarsen i lidt olivenolie til det er let brunet, tilsæt løg, hvidløg, parikaflager,
 muskatnød samt hakket frisk chili og ingefær og svits det i ca. 4 min.Tilsæt spidskålen.
Tilsæt nu grøntsagsbouillon, kokosmælk og kartofler. Lad simre i ca. 20 min. tilsæt sambal olek og currypaste og lad simre i yderliger 10 min. eller til kartoflerne er møre.
Server evt. med brød til.

Find mig også på FACEBOOK.



Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar