fredag den 25. december 2020

Faux gras - vegetarisk paté med linser, champignon og valnødder.



Foto: Sara B. Hansen.

Denne opskrift har jeg virkelig glædet mig til at prøve at lave. Den stammer fra en kogebog jeg købte for et lille års tid siden "Bish Bash Bosh!
Tænker den er perfekt til en julefrokost, serveret på friskbagte koldhævede flute og med cornichoner til.
Der er linser, champignon, valnødder og andet godt i og så ser de jo bare så fine ud. Jeg freestylede lidt i.f.t. pynten :-)
Det bliver en ret stor portion selvom der stod 4 små ramekiner, så fik jeg hele 6 ud af det. Så hvis det bare er til få personer kan opskriften godt halveres.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser:

2 kviste frisk rosmarin
3 kviste timaian
7 salvieblade
2 spsk. olivenolie
1 stort bananskalotteløg
Havsalt
2 fed hvidløg
500 g. brune champignon
2 spsk. cognac ( jeg brugte nu calavados)
150 g. valnødder
400 g. kogte grønne linser (evt. fra dåse)
2½ tsk. mørk soya
1 meget lille kogt rødbede

100 g. vegansk smør
Grønne peberkorn, friske eller fra dåse
Rosenpeber
Rosmarinkviste


Sådan gør du:

Steriliser glas eller ramekiner ved at vaske dem og derefter skolde med kogende vand.

Hak krydderurter og bananskalotteløg. Kom olivenolie på panden og sauter løgne med et nip salt i ca. 6 min ved lav varme til blanke, tilsæt krydderurter og hakket hvisløg og sauter yderligere nogle min. Tilsæt hakkede champignon og sauter i 5 min. tilsæt cognac/ calvados og lad det koge lidt ind.

Kom svampeblandingen i en foodprosessor, sammen med de kogte linser, valnødder, rødbede og soya. Blend til det har en jævn konsistens. Smag til med salt og peber.

Fordel i forme og glat overfladen med en ske.

Smelt "smør" ved meget lav varme sammen med et nip salt. Fordel det over glas/ramekiner og pynt med frisk rosmarin, grønne peberkorn og rosenpeber. Kom låg eller film over og sæt på køl indtil servering.

Server med et godt brød og cornichoner til. MUMS!


Foto: Sara B. Hansen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar