søndag den 6. december 2020

Baugette med rosmarin og oliven.

Foto: Sara B. Hansen

Her får du opskriften på et skønt madbrød, som vil gøre sig godt som tilbehør hvis du serverer tapas, til en god suppe eller til ost.
Da mit nye køkken endelig kunne afprøves i går var det mit første projekt. Min nye ovn er ret fancy med brødhævningsprogram med damp, brødprogrammer og meget andet spændende, så det skulle jo lige afprøves :-)


Foto: Sara B. Hansen


Opskrift 2 flutes:

(Ovn 200 grader, varmluft, miderste rille)

Ingredienser:

500 g. hvedemel
3 dl. lunken vand
30 g. gær
2 tsk. salt
½ tsk. sukker
½ dl. olivenolie
1 bundt frisk Rosmarin, hakket
1 håndfuld sorte olivenuden sten, hakket

Foto: Sara B. Hansen


Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Rør melet i lidt af gangen. Mængden afhænger af melets kvalitet, derfor kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere eller mindre. Ælt dejen smidig og glat- meget gerne på røremaskine.
Lad dejen hæve i 1 times tid til dobbelt størrelse. Dæk skålen med et vådt klæde eller lignende så den ikke tørre ud på overfladen(Det var så her jeg kunne bruge hævefunktion med damp i min nye ovn).

Ælt dejen godi igennem igen og tilsæt nu hakket rosmarin samt oliven og ælt det godt ind i dejen. Dele dejen i to. Form  to aflange flute på en let melet overflade. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad hæve ca. 30 min. Snit på skrå, med en meget skarp kniv eller brødsnitter.

Bages 20-25 min. ved 200 grader varmluft til gyldne og sprøde. Spray gerne med lidt vand et par gange under bagning, det giver en ekstra sprød og blank overflade.

Foto: Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar