søndag den 8. december 2019

Shepherd´s Pie

Foto: Sara B. Hansen.
Når man går fra at spise kød til plantebaseret, er der helt sikkert retter man vil savne og ønske at kunne genskabe i en lækker plantebaseret version. Jeg synes egentlig at det er meget lettere at udvære kød end jeg havde forestilllet mig. Alligevel tager jeg det som et kompliment når mine store sønner tager flere gange af retten og synes det "næsten smager "som kød.
Selvom der måske er nogen  i familien der normalt ikke spiser champignon, så prøv det alligevel. Man kan ikke smage dem på denne måde- men de er med til at give den rette smag og god konsistens. 
Denne opskrift er super god og smager skønt også dagen efter. Jeg kommer helt sikkert til at lave den igen.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser min. 4 personer:

Sauce:
2 rødløg, finthakket
2 spsk. soltørret tomat, hakket + 2 spsk. olie derfra
4 fed hvidløg, finthakket
500 g. champignon
2 store gulerødder i tern
2 stængler bladselleri i tern
300 g. grønne delikatesselinser
1 spsk. rosmarin
1 spsk. timian
2 blade lauerbærblade
Salt og peber
1 spsk. balsamicoeddike
2 dl. rødvin
1½ dl. vand
2 spsk. flydende veg. boullion
3 spsk. tomatkoncentrat

Kartoffelmos:
1,2 kilo kartofler
Salt og peber
Lidtrevet muskatnød
2 spsk. vegansk smør
1-1½ dl. plantemælk

Foto: Sara B. Hansen.

Foto: Sara B. Hansen.

Kog linserne efter anvisning på pakken i grøntsagsboullion, tilsat lidt salt. Dræn gennen en sigte og sæt til side.
Hak løg og hvidløg evt. i en foodprosessor, den skal alligevel bruges, til champignon som skal hakkes helt fint bagefter. Svits løg og hvidløg, i de 2 spsk. olie fra de soltørrede tomater i ca. 5 min.

Tilsæt champignon, soltørret tomat, lauerbær, rosmarin,timian og 1 spsk. balsamico og svits indtil væden fra champignon er næsten fordampet.
Tilsæt de kogte linser, gulerod, bladselleri, rødvin og lad simre til rødvinen er kogt ind tilsæt nu tomatkoncentrat,vand og grøntsagsboullion.

Lad simre til væsken er reduceret så massen ikke er for våd ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos dem. Tilsæt vegansk smør og plantemælk til rette konsistens.Smag til med salt, peber og muskatnød.

Kom sovsen i bunden af fadet og glat ud. Fordel mosen henover. Enten med en sprøjtepose med tylle eller blot ved at brede den ud og trække en gaffel igennem. Bag i ovnen ved 200 grader til mosen begynder at blive gylden.

Foto: Sara B. Hansen.

Server med en god salat fx. rød spidskål fintsnittet krammet med lidt sesamolie og æbleeddike, limesaft + salt og peber og tilsat æble, appelsin og valnødder.



Foto: Sara B. Hansen.
Find også Saras Madunivers på Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar