lørdag den 16. november 2019

Pæretærte med marcipancreme og kanel.

Foto: Sara B. Hansen.
En dejlig tærte som både kan bruges som dessert- måske med vaniljeis til eller blot serveres til eftermiddagskaffen. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Ingredienser:

Mørdej;
100 g Smør

75 g Flormelis
125 g Hvedemel
1 Æggeblomme

Marcipancreme
3 Æg
75 g Sukker
1 stang vanilje,kornene
100 g Marcipan, revet groft
1.5 dl. creme fraiche 5 %
3- 4  Pærer

Drys:
2 spsk. mandelstykker el. flager
1 spsk. Kanelsukker


Foto: Sara B. Hansen.

Fremgangsmåde:
Bland mel og formelis sammen i en skål og tilsæt smør
i mindre tern, og smuldr det ud i melet
med fingrene. dejen samles med æggeblommen og ælt
hurtigt sammen.Dæk til og sæt den i  køleskab ca.
30 min.

Rul dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir.
Træk det ene stykke papir af og vend over på en 
tærteform, det er ikke nædvendigt at smøre, da dejen er fed. Træk papiret af, og pres dejen godt
op ad kanterne.

Pisk æg sammen med creme fraiche, sukker, vaniljekorn og vend til sidst den groft revne marcipan i.

Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i kvarte.

Kom marcipancremen i tærteformen, fordel pærerne tæt i en cirkelform. Drys med kanelsukker og derefter mandler. Bag ca. 40 min. ved 185° varmluft til fast og gylden.

Server tærten lun med cremefraiche eller
vaniljeis til. 


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar