onsdag den 16. oktober 2019

Butterbeans og spinat i en kokos-karrysauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne skønne ret faldt i rigtig god jord herhjemme. Vi har sat os et nyt mål; at spise vegetarisk min. 5 dage om ugen. Der har været et langt tilløb - men nu føler vi os klar.
Det er udelukkende en belutning baseret på tanker om sundhed og klimabevidsthed.

Ind til videre er vi ret begejstrede og selvom jeg længe har lavet mange vegetariske retter, så giver det mig lidt ny energi og kreativitet i madlavningen.

Denne ret serverede jeg med ris, frisk ananas, mangochutney og ristede kokosflager.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

2 brikker/dåser Butterbeans
400 g. helbladet spinat (frost)
1 stort løg, finthakket
2 spsk. jomfru olivenolie
1 frisk habanero chili e.l. (kan udelades)
2 fed hvidløg
1 spsk.karry
1½ tsk. spidskommen
1½ tsk. Garam marsala
1 brik kokosmælk (bruger altid Änglamarks den er så god og nu i brik papbrik i stedet for dåse)
2 dl. grøntsagsboullion
½ lime, Saften
Salt og peber

Tilbehør: Basmatiris, ristet kokos, mangochutney og frisk ananas.

Varm en god tykbundet sauterpande op med olien og svits de afdryppede butterbeans lidt hårdt, så de bliver gyldne. 

Tilsæt krydderier(spidskommen, karry og garam marsala) lad svitse med ca. 1 min. Tilsæt det hakkede løg, chili og hvidløg.

Hæld kokosmælk ved og tilsæt spinaten. Lad småsimre 25-30 min.og spæd op med grøntsagsboulllion. 

Smag til med limesaft, salt og peber. 

Kog ris efter anvisning på pakken. Server fx. med det nævnte tilbehør.

Foto: Sara B. Hansen.


1 kommentar: