mandag den 9. september 2019

Lasagnesuppe :)

Foto: Sara B. Hansen
Her får I en rigtig hverdagsret, som måske kan blive et hit i den kommende perode med rusk og regn og koldere temperaturer. Jeg har set flere varaianter af denne og synes det lød så sjovt, at jeg lige måtte prøve med en version også.
Retten kan, modsat lasagne, laves på ialt ca. 45 min. så det er lidt mere hverdagsvenligt. Den er vel nærmest en slags variant af “onepot pasta”.

Opskriften er tilpasset os selv herhjemme, hvor der ikke er små børn, hvis den skal være mere børnevenlig, så kan chilien udelades.


Tip: det er oplagt at bruge evt. grøntsagsrester til suppen her, så anvend gerne jeres egen favoritter.


Ingredienser 4-6 personer:

1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
3 stængler bladselleri, hakket fint
1 rød peber, tern
1 Habanero chili, finthakket
400 g. hakket oksekød
1 spsk. Grøntsagsboullion, granulat el. 1 terning
5-6 dl. vand
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk, Basilikum, tørret
2 dåser cherrytomater i tomat (fx Muttis) el. alt. fl. hakkede tomater
3 spsk. koncentreret tomat
Salt og Peber
6 plader fuldkornslasagne brækket i mindre tern


Tilbehør:1 frisk mozzarella i tern, frisk basilikum evt. revet parmesan


Klargør alle grøntsagerne, så du har det hele klar. Det er næsten "hakkeriet" der tager længst tid.

Varm olivenolie op i en god tykbundet gryde og svits løg og hvidløg i ca. 6 min. til de er klare og bløde. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt af.

Tilsæt gulerod, chili, peberfrugt, chili og bladselleri og svits det hele godt igennem

Tilsæt bouillon, vand og cherrytomater og krydderier. Lad simre 15 min.

Tilsæt lasagnestykkerne ved at stikke dem ned i retten med lidt afstand imellem,så de ikke klæber sammen. Lad retten simre videre 12 min eller til lasagnepladerne er møre.

Ved servering toppes med mozzarella; basilikum og evt. revet parmesanost.


Følg også Saras Madunivers på FACEBOOK så er du sikker på at se når der er nye opskrifter :-)


Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar