fredag den 19. april 2019

Kærnemælksboller med fuldkornsmel og solsikkekerner

Foto: Sara B. Hansen
Dejlige bløde luftige boller som alligevel har masser af fuldkorn i form af "Hvid hvede" - et produkt som jeg er meget begejstret for.
De er perfekt på morgenbordet, til eftermiddagshygge eller i madpakken. Dejen skal æltes godt og det er nemmest med køkkenmaskine.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser ca. 20 store boller:

5 dl. kærnemælk
2 dl. vand
1 tsk. salt
1 spk. sukker el. honning
50 g. gær
1 tsk. kardemomme
2½ dl solsikkekerner
1½ dl. olie
2 æg (+ et til pensling)
500 g. hvid hvede
350 g. Manitobamel

Til pensling: et æg

Foto: Sara B. Hansen

Lun kærnemælk og vand og rør gæren ud i det. Det er nememst hvis man tager en lille portion væske og så rørere gæren ud i den og efterfølgende tilsætter resten af væsken. Tilsæt salt og sukker samt æg og olie og rør sammen. Bland kardemomme og solsikkekerner med melet.  Tilsæt mel lidt af gangen.
Dejen skal  æltes førs på lavt trin og siden på højt indtil dejen slipper kanterne.Dejen skal virke blød og lækker, så pas på med at tilsætte ekstra mel.
Smør en stor skål med lidt olie og hæld dejen over i denne til hævning. Dæk med et rent vådt klæde eller husholdningsfilm. Lad hæve 1-1½ time. til fordoblet i størrelse.

Hæld dejen ud på et rent meldrysset bord og del i to. Rul til aflange pølser og skær passende stykker. Der bliver ca. 20 store boller. Sæt på plader med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i 45 -60 min. Pensles med æg og bages ved 200 grader(varmluft) i ca. 15 min. til gyldne og gennembagte.

Lad køle på rist.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar