onsdag den 23. januar 2019

Blåbærmuffins med marcipan og mørk chokolade(usødet)

Foto: Sara B. Hansen.
Inspireret af en opskrift fra Odense Marcipan bagte jeg forleden disse skønne muffins.

Der er noget VIRKELIG lækkert ved kombinationen af mørk chokolade og friske sprøde blåbær.

Jeg lavede marcipanen selv - for jeg ville gerne prøve at lave dem med marcipan uden sukker - men hvis du er ligeglad med dette kan du bare anvende alm. marcipan.

Hjemmelavet usødet marcipan:
300 g. smuttede mandler
3 spsk. sukrin flormelis
1-2 æggehvide(r)
½-1 tsk. mandelessens

Smut mandlerne og lad dem tørre lidt inden de kommes i en foodprocessor, Mal dem helt fint og tilsæt til sidst æggehvide(r) lidt af gangen, sukrin flormelis og mandelessens. Kør så dejen samles lidt og ælt den evt. til sidst sammen med hænderne. Massen har godt af at hvile lidt på køl.


Ingredienser ca. 12 blåbærmuffins:

1 moden banan
10 bløde store dadler u.sten(gerne medjool)
200 g. usødet marcipan
3 æg
100 g. kokosmel
1 tsk. bagepulver
½  tsk. vaniljekorn
50 g. kokosolie
200 g. friske blåbær, skyllet og tørret
200 g. god mørk groft hakket chokolade

Kom banan, dadler og marcipan i en foodprocessor og kør til en tyk creme, tilsæt herefter æggene et af gangen og pisk godt ind i mellem.

Kom kokosmel, bagepulver, vanilje og blød kokosolie i dejen. Fordel dejen i ca. 12 papir muffinforme, sat i en metal muffinform. De skal ikke fyldes helt op, da der skal være plads til blåbær og chokolade bagefter.

Bag dem ca. 20-25 min. ved 200 grader. Lad dem køle af inden, der fyldes blåbær i og overhældes med smelte mørk chokolade ( smelt det gerne over vandbad).

De skal spises inden for 2 dage når de er færdigpyntet med man kan godt fryse halvdelen af de bagte muffins ned uden pynt og så kun pynte dem der serveres. I givet fald skal man selvfølgelig bruge mindre mængde chokolade/blåbær.


Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar