søndag den 8. juli 2018

Salat med grønne bønner, solmodne tomater, æg, varmrøget laks og sennepsvinaigrette.

Foto: Sara B. Hansen.


En rigtig skøn og sommerlækker måltidssalat, som både gør det godt som frokostret eller aftensmad.
Jeg bagte nogle hurtige og dejlige flutes dertil, så mætter det helt fint og passer utroligt godt sammen med et glas vin og det lækre sommervejr som vi har for tiden.

Jeg køber ofte den varmrøgede laks i Superbrugsen, de ryger dem selv og det smager bare så dejligt når man køber helt nyrøget laks. Men ellers er fiskehandleren nok et godt bud. Kvaliteten må gerne være i top.



Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 personer:


2 store stykker varmrøget laks 
1 lille romainesalat
2 æg
1 bakke friske grønne bønner
1 fed hvidløg
8 lækre solmodne cocktailtomater
1 avokado i tern, vend gerne med lidt citronsaft
1 lille rødløg i tynde skiver
Et bundt dild

Sennepsvinaigrette:
1 spsk. dijonsennep
½ dl citronsaft el. hvidvinseddike 
½ spsk. honning
Salt og friskkværnet sort peber
1 dl oliven olie

Flute:
50. g. Gær
5 dl. Vand
2 tsk. Salt
2 spsk. olie
400 g hvedemel
300 g. fuldkorns speltmel 


evt. lidt tørret oregano og hvidløgs pulver til at drysse over


Foto: Sara B. Hansen.


Flute:
Rør Gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt og øvrige ingredienser og ælt det godt sammen. Lad hæve i ca. en time. Del  herefter dejen i tre dele og form til flutes. Efterhæver i ca. 30 min. pensles med vand og drysse evt. med lidt oregano og hvidløgs pulver og bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Salat:
Nip de fine grønne bønner og kog dem 4 min. i letsaltet vand, ikke for meget, kom 1 hvidløgs fed skåret over med ned i vandet. Dræn vandet fra og hæld lidt koldt vand over. 

Kog æggen i  7,5- 8  min.De skal være smilende.

Vask og skær salaten og kom i en skål. tilsæt tomater i kvarte, bønner skåret i lidt mindre stykker og rødløg samt avokado.

Pluk laksen i mundrette stykker og kom i salaten. Pil æggene og skær i kvarte og placer på salaten,  riv dild henover.

Pisk sennepsvinaigretten sammen; først sennep, honning, citronsaft eller eddike og så olie lidt af gangen. Smag til med salt og friskkværnet peber.


Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar