mandag den 2. april 2018

Ingefær panna cotta med limesirup og blåbær

Foto: Sara B. Hansen
Jeg elsker den italienske flødedessert panna cotta og her hvor den har fået et strejf af ingefær og en skøøøn limesirup på toppen er den endda ekstra lækker. Det er en rigtig dejlig afslutning på måltidet, nemt at lave og anrette.Limesiruppen kan sagtens laves i forvejen.

Ingredienser 4 personer:

Ingefær panna cotta:
 4 dl. fløde
2 blade husblas
½ dl. rørsukker
1 tsk. stødt ingefær
Korn fra 1 fed vaniljestang

Limesirup:
1 dl sukker
½ dl vand + 3 spsk. vand
Revet skal og saft af en lime, ubehandlet

Desuden: Blåbær og evt, jordbær til servering

Foto: Sara B. Hansen

Limesirup:
Kom sukker og ½ dl vand i en gryde og kog det til det er lysebrunt. tilsæt de 3 spsk. vand og rør rundt. Tilsæt limesaft og skal. Tag af varmen. Juster evt. med mere vand når den er blvet kold, hvis den er for tyk. 

Panna cotta:
Læg husblas i koldt vand i 10 min.
Kog fløden op sammen med vaniljekorn, ingefær, samt sukker. Pres væden af husblas og opløs den i den varme fløde. Fordel i 4 forme og lad dem stå på køl indtil servering.

Ved anretning køres en skarp kniv rundt langs kanten på panna cottaen og formen dyppes i varmt van, herefter vendes den ud på serverings tallerken.

Kom limesirup over og pynt med bær.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.  



Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar