lørdag den 30. december 2017

Lady og Vagabondens livret.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne romantiske klassiker vil begejstre både store og små og er et rigtig dejligt og nemt måltid.
Jeg er selv blevet meget glad for økologisk hakket poppelgris fra Hestbjerg, som jeg køber ved Kvickly. Smagen er bare helt anderledes og utrolig god jeg kan stærkt anbefale at prøve det. Der er brugt friske tomater og urter hvilket også er med til at gøre denne opskrift ekstra lækker.


Ingredienser 4 personer:

Kødboller:
400 g. økologisk poppelgris, hakket
1 fintrevet skalotteløg
1 fed hvidløg knust eller hakket
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
2 spsk. frisk basilikum, hakket
½ -1 tsk. chiliflager 
½ tsk røget paprika
1 æg
Salt og peber
2 spsk. hvedemel

Tomatsauce:
600 g. friske tomater, hakket
2 spsk. tomatkoncentrat
2 dl. grøntsagsboullion
1 tsk. gastrik eller et skæt balsamicoeddike + ½ tsk sukker
1½ tsk. oregano
1½ tsk. basilikum

Desuden:
500 g. fuldkornsspaghetti
Friskrevet parmesanost 

Rør kødet med salt og peber og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Lad farsen stå køligt 15-30 min.

Form små fine kødboller og steg dem i lidt olivenolie i en sauterpande. Tilsæt de hakkede tomater og lad småsnurre nogle min. Hæld grøntsagsbouillon, tomatkoncentrat ved samt gastrik(eller alt. balsamicoeddike + sukker). Lad simre 20 min ved middel varme.

Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Server med friskrevet parmesanost over.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar