mandag den 11. december 2017

Indisk Kardemommekylling med lime og krydrede ris med linser.

Foto: Sara B. Hansen.
Forleden lavede jeg denne skønne og julekrydrede Indiske ret som smagte super godt. Den smager bedst hvis man laver den med Kyllinglår, da dette kød har en god og saftig smag som egner sig godt til gryderetter. Jeg fjerner skindet og så steger jeg de hele lår og piller først senere kødet af benene når det er mørt. Jeg serverede med krydrede ris til og vi elsker det herhjemme - men man kan selvfølgelig sagtens servere med almindelige ris til.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

10-12 kyllinglår uden skind
2 stor løg, i halve tynde skiver

2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, hakket
2 spsk. finthakket frisk ingefær
12 hele kardemommekapsler, kornene taget ud og knust let
4 nelliker
1 hel kanelstang
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. peber
1 tsk. koriander stødt
1 tsk. stødt spidskommen
3-4 tørrede limeblade
1 rød chilipeber,uden kerner, hakket fint
400 g. flåede, hakkede tomater
1 spsk, mango chutney
2 tsk. vegetabilsk bouillon pulver ( Herbamare er godt)
1 aubergine skåret i mindre tern
1 grøn peberfrugt i mindre tern

Krydrede ris med linser:
125 g. brune ris
100 g. røde eller brune linser
½ tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
800 dl. vand
1 tsk, grøntsagsbouillon
Salt

Foto: Sara B. Hansen.

Varm olien i en stor sautergryde og svits løgene i ca. 5 min. til de er bløde. Tilsæt hvidløg, ingefær, kardemomme, nelliker og kanel og steg i yderligere 5 min tilsæt kyllinglår og de øvrige krydderier og lade dem brune lidt med inden tomater og 4 dl vand tilsættes. Kom bouillon og mangochutney samt limeblade i.


Rør aubergine og peberfrugt i og bring til kogepunktet. Lad simre i  45 min.Fisk kyllingen op og lad svale lidt inden kødet pilles af benene med en gaffel.Kom kyllingkødet tilbage i retten,

Risene og alle andre ingredienser kommes i en mellemstor gryde med låg sammen med 800 ml. vand. Bring det til kogepunktet og skru så ned for varmen så risene roligt koger videre i ca. 20 min med tætsluttende låg. Sluk for varmen og lad risen trække i 10 min.

Server kardemommekyllingen sammen med ris, naan og evt. mangochutney

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar