lørdag den 30. december 2017

Figner & Valnødder i portvinssirup.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækkert tilbehør til ostebordet, er ofte det der lige sætter prikken over i ét og disse lækre figner og valnødder i en aromatisk portvinssirup med appelsin og rosmarin er ingen undtagelse.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:

200 g. små figner i halve
100 g halve valnøddekerner
1 kvist rosamarin
1 øko appelsin
2½ dl. portvin
3 spsk. sukker

Skær fignerne i halve og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over og lad trække ca. 20 min.
Hæld vandet fra fignerne og kom dem i en gryde sammen med valnødder, portvin, rørsukker, appelsinskal i strimler og appelsinsaft. kom rosmarin ved.

Kog fignerne ca. 10 min til portvin og appelsinsaft er blevet til sirupslignende saft omkring fignerne. Kom det på et sylteglas.


Server i en skål som tilbehør til oste.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar