Foto: Sara B. Hansen |
Jeg elsker æblekage og har efterhånden lavet mange forskellige opskrifter og både nogle som er mere fedtfattige og twistede og så de klassiske. Den her hører til i den sidste kategori og er samtidig en hurtig variant.
Ingredienser 4- 6 portioner:
600 g. dejlige danske æbler (renset vægt)
½ dl. vand
50 g. øko. rørsukker
1 stang vanilje, kornene men kog stangen med.
3 dl. fløde
12 - 15 makroner
4 spsk. mandler i flager
Skræl og rens æblerne og kog dem med vand, sukker og vanilje, til den er blevet til en god grød, kogetid afhænger lidt af æblesorten som du anvender.Smag til i forhold til sukker.Fjern vaniljestangen. Lad grøden køle af.
Pisk fløden let stiv, jeg synes godt den må være cremet og ikke for stiv- men det er en smagssag. Kom lag af æblegrød og knuste makroner over og slut af med fløde og mandelflager.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar