tirsdag den 10. oktober 2017

Coq au Vin med jordskokkemos.

Foto: Sara B. Hansen
En skøn efterårs-/vinterret som både smager og dufter skønt. Jeg brugte en frilandkylling fra Løgismose og der er nok ikke nogen tvivl om at jo bedre råvarer jo bedre smag.
Retten kan selvfølgelig også serveres med kartoffelmos, ris eller brød til - men jeg synes nu at denne jordskokkemos er rigtig lækker og passer godt til.



Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:

1 god kylling ca. 1400 g
100. g god bacon i små tern 
1½ spsk. smør
Salt og peber
1 tsk. timian
350 g. brune champignon/portobello, tykke skiver
5 bananskalotteløg i både eller flere små
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri, i tern
3 gulerødder i skiver
5 dl. god rødvin, gerne 
1½ dl. hønseboullion
Salt og friskkværnet peber
Lidt maizena/vand til jævning
1 bundt bredbladet persille, Groft hakket

Jordskokkemos:
1,5 kilo jordskokker (kan evt. også være en blanding af 1 kilo jordskokker og så kartofler, pastinak eller selleri)
1 citron, saft og skal 
1 spsk. smør
1 dl. fløde
Salt og peber
Foto: Sara B. Hansen

Parter kyllingen, krydres med salt og peber og brunes godt i smør(af to omgange), så de bliver gyldne. Sæt til side.
Kom bacon og løg på samme pande og steg det i 3-4 min. Kom champignon ved  og steg nogle min. inden også gulerod, bladselleri og timian tilsættes. Steg i yderligere 5 min. ved god varme. Hæld rødvin og bouillon over og lad simre i 30 - 40 min. til kyllingen er mør, uden at falde helt fra hinanden.

Foto: Sara B. Hansen

Tag kylling og grøntsager op og lad saucen koge lidt ind, inden den jævnes med lidt maizena og smages til. Kom kylling og grøntsager tilbage i retten og varm den igennem, inden servering drysses med rigeligt persille.
Foto: Sara B. Hansen

Jordskokkemos:

Rens og skræl jordskokkerne og kog dem møre i lidt saltet vand.Hæld vandet fra og mos dem, det må gerne være en smule groft, tilsæt citronsaft og skal og fløde og smag til med salt og peber.
Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK


Ingen kommentarer:

Send en kommentar