Foto: Sara B. Hansen |
Retten kan selvfølgelig også serveres med kartoffelmos, ris eller brød til - men jeg synes nu at denne jordskokkemos er rigtig lækker og passer godt til.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
1 god kylling ca. 1400 g
100. g god bacon i små tern
1½ spsk. smør
Salt og peber
1 tsk. timian
350 g. brune champignon/portobello, tykke skiver
5 bananskalotteløg i både eller flere små
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri, i tern
3 gulerødder i skiver
5 dl. god rødvin, gerne
1½ dl. hønseboullion
Salt og friskkværnet peber
Lidt maizena/vand til jævning
1 bundt bredbladet persille, Groft hakket
Jordskokkemos:
1,5 kilo jordskokker (kan evt. også være en blanding af 1 kilo jordskokker og så kartofler, pastinak eller selleri)
1 citron, saft og skal
1 spsk. smør
1 dl. fløde
Salt og peber
Foto: Sara B. Hansen |
Parter kyllingen, krydres med salt og peber og brunes godt i smør(af to omgange), så de bliver gyldne. Sæt til side.
Kom bacon og løg på samme pande og steg det i 3-4 min. Kom champignon ved og steg nogle min. inden også gulerod, bladselleri og timian tilsættes. Steg i yderligere 5 min. ved god varme. Hæld rødvin og bouillon over og lad simre i 30 - 40 min. til kyllingen er mør, uden at falde helt fra hinanden.
Foto: Sara B. Hansen |
Tag kylling og grøntsager op og lad saucen koge lidt ind, inden den jævnes med lidt maizena og smages til. Kom kylling og grøntsager tilbage i retten og varm den igennem, inden servering drysses med rigeligt persille.
Foto: Sara B. Hansen |
Jordskokkemos:
Rens og skræl jordskokkerne og kog dem møre i lidt saltet vand.Hæld vandet fra og mos dem, det må gerne være en smule groft, tilsæt citronsaft og skal og fløde og smag til med salt og peber.
Foto: Sara B. Hansen |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar