torsdag den 28. september 2017

Pasta med skaldyr.

Foto: Sara B. Hansen.
Inspireret af vores nylige Grækenlands tur til Santorini, hvor jeg bl.a. spiste hummerpasta og andre lækre fiskeretter, lavede jeg denne ret forleden.
Måske lidt luksus på en hverdag - men dejligt og nemt at lave. Jeg fandt en færdig Hummerfond som gav et rigtig godt grundlag for saucen. Alternativt vil du også kunne bruge en hummersuppe, men så er der formentlig ikke brug for at tilsætte fløde, tomat og krydderier. Jeg har brugt store rejer, små kammuslinger og lidt laks i denne ret men anden skaldyr/fisk kan også anvendes.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser: 4 personer

1 pose hummerfond(jeg fandt til 25 kr på dato i Kvickly fra sauceumami )
1½ dl. fløde
100 g. kammuslinger
150. g store rejer
200 g. laks(uden skind) i mindre tern
2 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. estragon
Salt og peber
1 bundt bredbaldet persille
1½ tsk. maizena udrørt i lidt vand.

1 pose fuldkorns linguine (fx. Il fornaio)

Hæld hummerfond i en gryde og varm den op, tilsæt fløde, tomat samt estragon og varm godt igennem. Smag til med salt og peber.
Tilsæt laks, kammuslinger og rejer og varm retten igennem i ca. 5-6 min.Fisken skal kun lige være færdig og gennemvarm- må endelig ikke blive tør. Kog pasta.

Jævn saucen med maizena.
Bland saucen med den kogte pasta, drys med rigeligt persille og server straks med parmesanost til og evt. lidt citronbåde til at klemme over retten.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar