onsdag den 16. august 2017

Hurtig æble-& kanelkage med cremefraiche med vanilje.

Foto: Sara B. Hansen.
Kender du det at lysten til hjemmebagt kage er stor- men overskuddet og tiden dertil lille?
Så er det godt at kende nogle genveje, som stadig lader duften sprede sig i hjemmet, og smager LÆKKERT til kaffen. Denne kage kan være færdig og på bordet på en lille halv time..... og selvom den er bagt med lidt "snyd" er der absolut ingen der klager!




Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til en lille springform på ca. 20 cm.

3 dl. god Æblegrød med vanilje ( hjemmelavet eller købt fx denne)
4 spsk. kanelsukker
2 ruller croissantdej (den på dåse)
2 spsk. perlesukker
2 spsk hakkede mandler

2-3 dl. øko. cremefraiche 9%
korn fra ½-1 vaniljestang.

Tag Croissantdejen ud og del den lange strimmel i to halve (ignorer bare perforeringerne til croissanter). Læg de to stykker over hinanden med et lille overlap og klem perforeringerne lidt sammen, Rul gerne lidt ud med en kagerulle.

Kom æblegrød på men ikke helt ud til kanten, drys med 2 spsk. kanelsukker og rul dammen på den lange led, som en roulade. Gør det samme med rulle nummer to. Skær i stykker af ca. 5 cm. og placer dem i springform beklædt med bagepapir. Det er lige meget om de virker lidt smattet og det ikke ser så "kønt ud" når du placerer dem tæt i formen. Kagen skal nok blive fin når du tager den ud. Strø perlesukker og mandler over.
Bag i 20-25 min. ved 200 grader til gylden og gennembagt. Lad køle lidt i formen inden den tages ud.


Foto: Sara B. Hansen.


Find også Saras madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar