søndag den 25. juni 2017

Jordbærmazarinkage.

Foto: Sara B. Hansen.
Selvom solen måske godt kunne skinne lidt mere og vinden drosle lidt ned....så er det sommer i Danmark og så skal man da have jordbærtærte ikke?
Hjemme hos os er vi glade for denne version med den bløde og lækre mazarinbund, mørk chokolade, hjemmelavet vaniljecreme og selvfølgelig dejlige danske jordbær.
Jeg tror jeg kender nogen der bliver rigtig glade når den kommer på bordet til kaffen ;-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:

Mazarinbund:
250 g. rå marcipan
200 g. sukker
200 g. blødt smør
3 æg
70 g. hvedemel

Vaniljecreme:
2½ dl. sødmælk
1 vaniljestang, Korn + tomme stang
2 spsk. rørsukker
2 æggeblommer
2½ tsk. majsstivelse

1½ dl. fløde pisket til skum

Desuden: 
50 g. mørk chokolade, hakket.
1 bakke danske Jordbær
evt. lidt ribsgele, smeltet og penslet på bærene.

Ælt marcipan og sukker sammen og rør den bløde smør i. Pisk æggene i ét af gangen og pisk godt sammen med en el-pisker. Vend melet i. Klem bagepapir sammen om bunden på en springform og smør siderne godt. Hæld dejen i og bage ved 175 grader i ca. 35 min. til gylden og fast.
Lad kagen køle helt ned.

Varm mælken op sammen med vaniljekorn og den tomme stang samt sukker og kog den stille og roligt op. Pisk majs stivelsen og æggeblommer godt sammen. Pisk den varme vaniljemælk i æggeblommerne (fjern den tomme stang først) og kom tilbage i gryden.Kog massen op under konstant piskning indtil den tykner.
Lad cremen køle af. Pisk fløden stiv og vend i den kolde creme.

Smelt chokoladen over vandbad og stryg den på bunden med en pensel. Lad køle og kom cremen på. Skær jordbær og fordel på kagen. Smelt 2 spsk. ribsgelé og kom på jordbærrene med en pensel.

Lad kagen stå køligt ind til servering. 

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar