onsdag den 10. maj 2017

Roulade med rabarberkompot og vaniljecreme.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg har endelig kunne trække nogle af de spæde fine røde jordbær rabarber som vokser nede i et hjørne af haven. Det blev fejret med at bage en roulade med festligt mønster og fyld af rabarber og creme. Jeg elsker bare alt med rabarber, både i det salte og det søde køkken :-)

Foto: Sara B. Hansen.



Ingredienser en stor roulade (min. gode 10 skiver):

3 æg
2 dl. rørsukker
1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)
1 tsk. Bagepulver 
2½ dl. hvedemel
1½- 2 spsk. kakao.

½ pose kagecreme (Jeg brugte vaniljecreme fra Odense marcipan).På en god dag ville jeg lave den selv :-)
300 g. fine rabarber stængler, renset og skåret i mindre skiver (gerne jordbærrabarber).
3 spsk. sukker
½ vaniljestang korn og stang
1 spsk. limesaft
1½ dl. vand



Foto: Sara B. Hansen.

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker og vaniljekorn skummende og sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen. Sørg for at vende sammen med lette bevægelser, så du ikke slår luften ud af dejen. Tag ca. 2 dl. dej fra og bland det med kakao.

Kom et stort stykke bagepapir på en bageplade. Fyld kakaodejen på en lille sprøjtepose ( eller bare en frysepose, hvor du klipper hul i hjørnet. Sprøjt dejen ud på bagepapiret, så du får et mønster, det kan være tern, striber, krummelurer eller prikker- måske endda hjerter?
Fordel herefter den lyse dej henover og spred den forsigtig ud med en dejskraber.
Bag dejen i ca. 8 min- til gylden. Den skal føles spændstig og let fjedrende når du mærker på den med en finger.
Kom et rent viskestykke på bordet og et stort stykke bagepapir ovenpå. Drys med sukker. Vend dejen over på dette med et snuptag. kagen skal vende ned mod "sukkerparpiret". 

Træk det øverste bagepapir af dejen, lidt forsigtigt. drys lidt sukker ovenpå dejen og placer papiret ovenpå igen, så du er sikker på at det let løsner sig let igen.

Rør cremen sammen efter anvisning på pakken.

Rens og skær rabarber i mindre stykker og kom i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog til de er godt ud og danner en kompot. Lad køle lidt.

Fordel rabarberkompot og creme på Rouladen. Sørg for at den dekorative side vender ned mod bordet, så det er den man ser når du ruller rouladen ;-)
Rul rouladen ved hjælp af bagepapiret.Skær enderne af så de ser fine og skarpe ud.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar